Eigen wil van Pidcock, spookbeelden van Alaphilippe & bier-opmerkingen van Plugge: dit was deel 2 van de Tour de France-serie op Netflix

Het tweede seizoen van de Tour de France-serie op Netflix is uit. Dit zijn onze bevindingen van de laatste vier afleveringen.   

Pidcock

In totaal bestaat de serie uit acht afleveringen. Wieler Revue bekeek na de eerste vier ook de laatste vier en verschillende ploegen en renners vielen ons op. Hoofdrollen waren er in het tweede deel voor: Tom Pidcock, Julian Alaphilippe, Richard Plugge, Thibaut Pinot en Marc Madiot.

De eigen wil van Pidcock

De vijfde aflevering begint met een hoofdrol voor Tom Pidcock, die voor een klassement ging in de Tour de France, maar daar niet de benen voor had. De Brit is een winnaar en lijkt er oprecht van overtuigd dat hij de Tour de France kan winnen. "Hij is ver van waar we hem willen hebben, maar we hebben niemand anders", zegt de ploegleiding op een gegeven moment.

Opvallend. Want Carlos Rodríguez stond óók aan de start. Echt vertrouwen lijken ze (op dat moment) dan ook niet te hebben in de Spanjaard. Als Rodríguez beter blijkt dan Pidcock, veranderen ze het geweer van schouder en moet Pidcock knechten. Als hem dat wordt gevraagd, vraagt Pidcock of de camera uitkan. Een dag later doet Pidcock doodleuk zijn eigen wil op de Grand Colombier en laat hij Rodríguez in zijn eentje spartelen als die het moeilijk heeft.

De spookbeelden van Alaphilippe

Julian Alaphilippe reed geen goede Tour de France. De opmerkingen van Patrick Lefevere over het salaris van de kopman worden ook weer behandeld in de serie. Maar het meest opvallende is dat de Fransman op mentaal vlak nog duidelijk last had van zijn valpartijen in Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik in 2022.

Alaphilippe vertelt dat hij meer geleden heeft dan hij tot dan heeft verteld of laten zien. Zo zegt hij flashbacks te hebben naar beelden en geluiden van de harde crashes.

De bier-opmerkingen van Plugge

In het laatste deel van de serie staan het interview van Matej Mohoric na zijn ritzege, het afscheid van Thibaut Pinot en het ruzietje tussen Richard Plugge en Marc Madiot centraal. Onderwerpen die al veelvuldig zijn behandeld in de media.

Het meest interessante eraan is dat de bier-opmerkingen van Plugge ook niet zo goed vielen bij Team Visma | Lease a Bike zelf. "Heel veel plezier in de Thibaut Pinot-bocht zo dadelijk", zegt ploegleider Grischa Niermann cynisch in de oortjes.

De renners van de Nederlandse ploeg worden uitgejouwd door de Franse fans en de volgauto's krijgen ook het nodige te verduren. "En bedankt Richard", zegt Niermann. Gevolgd door een opmerking van Frans Maassen dat het geen handige actie was van de ploegbaas.