Lefevere in Netflix-serie: 'Ik ben die klotevragen over Alaphilippe zat!'

In de recent uitgekomen Netflix-serie over de Tour de France van 2023 komt Patrick Lefevere nog eens terug over zijn vermeende ruzie met Julian Alaphilippe.

Patrick Lefevere

Na het uitvallen van Fabio Jakobsen in de Tour van 2023 moeten andere renners zorgen voor een ritzege bij Soudal-Quick Step. Een van die renners is tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe. Maar de Fransman heeft niet de benen van weleer en wordt ondanks herhaaldelijke aanvallen steeds gelost als de finale aanbreekt. Lefevere schuwt de media niet en zegt dat Alaphilippe zijn geld niet waard is.

Als Lefevere in de serie wordt gevraagd naar zijn uitlatingen reageert hij als door een hond gebeten: 'Ik ben die klotevragen over Alaphilippe zat! Ik heb een keer gezegd hoe het zat tegen de mensen die het moeten weten. Julian zelf, zijn manager en zijn vrouw. En als de pers me ernaar vraagt dan ga ik niet liegen.'

Ook Alaphilippe reageert: 'Patrick vindt waarschijnlijk dat ik teveel krijg betaald. Als Patrick met de media wil praten dan kan hij dat doen. Het is mijn taak om te fietsen en wedstrijden te winnen. Natuurlijk zorgt het voor een schuldgevoel en verdriet als ik niet presteer terwijl ik de leider van de ploeg ben."

Lefevere sluit af: 'Julian is wat van zijn kwaliteit verloren ten opzichte van een paar jaar geleden. Hij weet dat hij een goedbetaalde renner is. Dus hij voelt die verantwoordelijkheid ook. Helaas presteert hij niet zoals wij willen. En hij zelf wil.'