Toms Skujins twee jaar langer bij Lidl-Trek: 'Zag mezelf niet in een ander shirt dan dat van Lidl-Trek'

Een belangrijke slag voor Lidl-Trek richting volgend seizoen. 

Skujins

De Amerikaanse ploeg heeft namelijk het contract van Toms Skujins met twee jaar verlengd. De 32-jarige Let rijdt sinds 2018 voor de ploeg van onder andere Bauke Mollema. Afgelopen seizoen maakte Skujins indruk door onder meer Wout van Aert eraf te rijden in Omloop Het Nieuwsblad en tweede te worden in Strade Bianche.

Skujins was dé renner die ze bij Lidl-Trek koste wat het kost langer wilde vastleggen. "Elke keer dat we verlengen gebeurt dat eerder in het seizoen", aldus Skujins. "Beide partijen hebben gezamenlijk respect en wederzijdse sympathie hebben gevonden. De weg waar deze ploeg heen evolueert maakt me blij. We maken als team veel progressie en ik zag mezelf niet in een ander shirt dan die van Lidl-Trek."

Vertrouwen

Door de geldinjectie van Lidl is er meer mogelijk voor Skujins en zijn teamgenoten. "Dit jaar heb ik voor het eerst drie weken op de top van een berg doorgebracht met het team. We streven naar betere prestaties, maar tegelijkertijd voelt dit als een familie. De omgeving is heel anders dan bij andere ploegen."

"Ik ben er zeker van dat er andere ploegen zijn die een goede relatie hebben tussen renners en staf, maar niet zo heel veel. Het is heel moeilijk om die omgeving te hebben, en ik denk dat Lidl-Trek een geweldige manier gevonden heeft om dat gevoel te behouden."

Skujins zegt met de ploeg te zijn meegegroeid. "Het is fijn om het vertrouwen terug te kunnen betalen, want toen ik mijn contract tekende, had ik eigenlijk niet echt een andere plek om heen te gaan. Het was heel fijn dat de ploeg mij de kans gaf en ik ben dat ieder jaar een beetje meer gaan terugbetalen."

Nieuws
  • Cor Vos