Ridley keert na breuk met Lotto-Dstny vanaf 2025 terug in peloton

Met de fietsen van de Belgische constructeur hoopt de ploeg in 2026 de overstap naar de WorldTour te maken.

Ridley

Ridley maakt dit seizoen geen deel uit van het fietsenkonvooi in het mannenpeloton. Lotto-Dstny brak vorig jaar na 12 seizoenen met de Belgische fietsconstructeur. Na amper één jaar afwezigheid keert Ridley volgend jaar al terug in het peloton bij de mannen op de weg.

CEO Jochim Aerts kondigde een week geleden op een evenement aan dat Ridley een deal heeft met een internationale profploeg vanaf 2025. Het gaat over een contract van 10 jaar. De naam van de ploeg wilde hij nog niet kwijt, maar volgens Het Laatste Nieuws gaat het om Uno-X Mobility.

De Noorse ploeg van onder meer Alexander Kristoff en Magnus Cort Nielsen wil de samenwerking bevestigen noch ontkennen. Op dit moment koersen ze met fietsen van Dare. Op de eerste rustdag van de Tour zou de samenwerking officieel gemaakt worden.

WorldTour

Uno-X Mobility bestaat nog maar sinds 2017 en is sindsdien bezig aan een steile opmars. De ploeg bestaat uitsluitend uit Noren en enkele Denen. Vorig jaar maakten ze hun Tourdebuut en in 2026 doen ze een gooi naar een WorldTour-licentie. Met Bioracer hebben ze ook al een Belgische kledingsponsor in huis.

Nieuws
  • Cor Vos