Jasper Philipsen sprint overtuigend naar de overwinning in rit drie van de Baloise Belgium Tour

De derde etappe van de Baloise Belgium Tour eindigde in een massasprint en werd gewonnen door Jasper Philipsen, voor Olav Kooij en Gerben Thijssen.

Philipsen wint

De rit van vandaag ging van Turnhout naar Scherpenheuvel - Zichem met daarin twee grote lussen rond de finishplaats. In die lussen lag een grillig Vlaams-Brabants parkoers met enkele korte explosieve hellingen.

Het peloton maakt er een feestje van op dit parkoers. Terwijl de zeven vroege vluchters vooraan de wedstrijd probeerden te kleuren, was de aandacht continu gericht op het peloton. Daar werd namelijk om en om aangevallen en lag het pak meerdere keren uit elkaar.

Echt wegkomen deed niemand, maar wel werd het peloton een tijd lang gesplitst in twee grote groepen. Sprinter Fabio Jakobsen had de slag gemist en bevond zich in de tweede groep. Met behulp van zijn teamgenoten keerde de Nederlander van dsm firmenich PostNL alsnog terug, maar even later was de pechvogel betrokken bij een valpartij waardoor hij zijn kansen definitief in het water zag vallen.

Waerenskjold haalt uit

In de Gouden Kilometer, op de 'beklimming' van Het Rot, was Soren Waerenskjold heer en meester. De klassementsleider won alle drie de bonussprints en verstevigde zo zijn leiding in het klassement.

Na de Gouden Kilometer probeerde enkele renners door te trekken, maar veel ruimte liet het peloton niet. De sprintersploegen leidde vervolgens een nieuwe massasprint in, waar opnieuw een strijd tussen Tim Merlier, Olav Kooij en Jasper Philipsen werd verwacht.

Omdat de ritwinnaar van gisteren ingesloten raakte, kwam die clash er niet. Philipsen werd door zijn helpers bij Alpecin - Deceuninck echter wel perfect gepiloteerd. De Vlam van Ham begon als eerste aan de sprint en er was niemand die nog in de buurt kwam. Zo schreef de 26-jarige Philipsen een nieuwe overwinning bij op zijn toch al indrukwekkende palmares.

Achter de ritwinnaar werd Olav Kooij tweede en Gerben Thijssen derde. Tim Merlier zat zoals gezegd lang ingesloten en kwam daardoor nite verder dan plek vier. Morgen gaat de Baloise Belgium Tour verder met een zware heuvelrit rond Durbuy.

Nieuws
  • Cor Vos