Interview | Fabio Jakobsen na gemiste kans door val in Ronde van België: 'Schade valt mee, maar helpt natuurlijk niet mee voor de moraal'

Fabio Jakobsen kende een ongelukkige dag in de Baloise Belgium Tour. 

Jakobsen

Na een veertiende plaats in de tweede etappe ging de Nederlandse sprinter in rit drie op zoek naar een beter resultaat. De dag verliep redelijk vlotjes, maar op twintig kilometer van de meet ging het mis toen Jakobsen betrokken was bij een valpartij. Weg kans op een mooi resultaat. Wieler Revue sprak met hem net na de etappe.

"Balen weer natuurlijk", was zijn eerste reactie. "Ik zit eigenlijk wel oké op het moment dat we naar dat kasseienklimmetje toegaan. Maar een jongen van Novo Nordisk koerst voor het eerst in België, denk ik. Hij rijdt tussen de betonplaten in een spleet en komt ten val. Ik val eerst over zijn fiets en vervolgens viel ik op hem. En dat doet zeer..."

Na zijn val bleef Jakobsen even op een muurtje langs de weg zitten, maar vooral omdat de kans op een sprint verkeken was. "Ik heb wat schaafwonden en ik voel mijn ribben een beetje, maar de schade valt verder te overzien. Al had ik het liefst natuurlijk gewoon mee gesprint. Het is vooral enorm balen."

Giro d'Italia

Waar Jakobsen wel tevreden over kon zijn: zijn gevoel gedurende de etappe. "Eigenlijk had ik tot een halfuur geleden een heel goed gevoel. Ik voelde me gisteren oké en vandaag eigenlijk alweer een stuk beter. Ik heb echt moraal, maar dit helpt daar natuurlijk niet bij mee."

"Na de Giro d'Italia ben ik drie kilogram afgevallen. Dat is een beetje bijstellen geweest. Ik heb daar drie of vier weken de tijd voor gehad en dan is het goed te doen. In de Giro d'Italia was ik een beetje uit balans", vertelt de sprinter, die zich in Italië te veel pure sprinter en te weinig wielrenner voelde. "Die balans is er nu een stuk meer, maar dat wil niet zeggen dat alles ineens anders is."

"Want gisteren was gewoon een vlakke sprint en zat ik er wel, maar had ik nog geen sprint in de benen. Alleen was ik wel al dichterbij dan in de Giro d'Italia."

Nieuws
  • Cor Vos