Puck Pieterse verslaat wereldkampioene in shorttrack Val di Sole, Belg Jens Schuermans knap derde

Puck Pieterse veroverde haar eerste wereldbekerzege van het seizoen.

Pieterse

Dit weekend vormt het Italiaanse Val di Sole, in de provincie Trentino, het decor van de vierde manche in de wereldbeker mountainbike. Voorafgaand aan de cross-country wedstrijd op zondag, wordt op vrijdag steevast de shorttrack (korte wedstrijd van zo'n 20 minuten) verreden.

Bij de vrouwen was Puck Pieterse de sterkste. Het 22-jarige Nederlandse multitalent klopte wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot in een sprint-à-deux. De Amerikaanse Savilia Blunk is derde.

Bij de mannen ging de zege naar de Nieuw-Zeelander Sam Gaze (Alpecin-Deceuninck). De regerende wereldkampioen shorttrack klopte de Fransman Victor Koretzky en de Belg Jens Schuermans in een sprint.

Voor Schuermans is het één van zijn beste prestaties ooit. Hij reed op het einde aan de leiding en reed de kopgroep aan flarden, maar werd geremonteerd op de streep. "Dit is fantastisch”, zei de 31-jarige Belg na afloop.

“Een paar jaar geleden stond ik hier ook op het podium. Ik heb hier al veel mooie herinneringen, en vandaag voeg ik daar één aan toe. een podium, dat is iets wonderlijks voor me.”

Pieterse veroverde haar derde zege van het seizoen op de mountainbike. Eerder op het seizoen won ze een wedstrijd in Leuven en kroonde ze zich in Roemenië tot Europees kampioene. Op de Olympische Spelen in Parijs mikt ze op goud.

Nieuws
  • Cor Vos