🎥 Opmerkelijk! Noors talent onterecht gediskwalificeerd door jury die 'toegaf regels niet te kennen'

Johannes Kulset werd na de derde etappe van de Ronde van Slovenië gediskwalificeerd vanwege een manouvre in de afdaling, maar dat was niet helemaal terecht.

Kulset gediskwalificeerd

Een opmerkelijke gebeurtenis na afloop van de derde etappe in de Ronde van Slovenië van vrijdag. De jonge Noor Johannes Kulset werd volgens hemzelf onterecht gediskwalificeerd door de wedstrijdjury, die hem gelijk gaf, maar de straf toch liet staan.

Het 20-jarige talent van Uno-X Mobility kreeg een DSQ achter zijn naam vanwege een gevaarlijke manouvre in een afdaling. Kulset zat volgens de UCI-commissarissen op zijn bovenbuis en maakte zich zo klein mogelijk om meer snelheid te maken, een houding die al een tijdje uit veiligheidsoverwegingen verboden is.

De jonge Noor is het absoluut oneens met de beslissing van de jury. Op X plaatste hij de beelden van zijn afdaling en schreef hij: 'Ik ken de regels, ik deed niks verkeerd. Ik heb de bovenbuis nooit geraakt en heb mijn onderarmen of borst niet gebruikt als ondersteuning."

Verkeerde beslissing

Vervolgens komt Kulset met een opmerkelijk verhaal. "De commissarissen gaven toe dat zij de regels niet kenden", reageert de Noor onde zijn eigen bericht. De wedstrijdjury draaide de beslissing opmerkelik genoeg niet terug, waardoor hij zaterdag niet mocht starten in rit vier van de Sloveense vijfdaagse.

Kulset baalde flink van zijn onterechte diskwalificatie en richt zich tot de Internationale Wielerunie. "Ik wil dat de UCI mij excuses aanbiedt en dat zij voorkomen dat anderen in de toekomst onterecht gediskwalificeerd worden", eindigt hij zijn bericht.

Groot talent

Hoewel de DSQ een grote domper voor Johannes Kulset is, zal hij hier waarschijnlijk niet lang van wakker liggen. De pas 20-jarige renner heeft namelijk nog een hele lange carrière voor de boeg.

De Noorse renner van Uno-X geldt als een van de volgende grote talenten uit Scandinavië. Hij wordt gezien als toekomstig topper voor het hooggebergte. Vorig jaar werd hij negende in de Ronde van de Toekomst en dit jaar zagen we hem achtste worden in de Tour of Oman. Dit voorjaar maakte hij ook al zijn debuut in Luik - Bastenaken - Luik, waar hij verdienstelijk 62e werd.