Sven Nys over Wout van Aert: 'Ik denk dat het BK een laatste geslaagde test voor hem gaat worden'

Volgende week staat het BK op het programma. 

Aert

Met Tim Merlier en Jasper Philipsen zijn de grootste kanshebbers op de tricolore genoemd, maar daarnaast zijn ook Remco Evenepoel en Wout van Aert normaal gesproken aanwezig. "Tijdens het BK zal hij in de ploeg van Merlier wel een belangrijke factor zijn. Daardoor zal Merlier wat in de schaduw kunnen meeglijden", vertelt Sven Nys tegen Sporza over Evenepoel.

Van Aert zal met een minder grote ploeg aan de start staan dan Evenepoel. "Wout van Aert is in alle stilte keihard aan het werken. In de Ronde van Noorwegen hebben we hem elke dag zien groeien. In die laatste rit had hij zelfs al kunnen winnen als hij de ruimte gehad had om zijn spurt helemaal te ontplooien."

De afgelopen tijd werkte hij in Tignes aan zijn vorm. "Nu heeft hij er nog een hoogtestage bij gehad en de hardheid op training. Wout weet wat hij nodig heeft om goed te zijn. Ik denk dat het BK voor hem een laatste geslaagde test zal worden. Daar ga ik vanuit."

Progressie

Jasper Philipsen werd nog nooit eerder Belgisch kampioen, maar is de grote man bij het omvangrijke blok van Alpecin-Deceuninck. Hoewel de sprinter in de Ronde van België indruk maakte in de rit naar Durbuy en hij uiteindelijk derde werd in het algemeen klassement, moet hij richting de Tour de France nog stappen zetten, aldus Nys.

"Daar moet nog een laagje bovenop. Dat heeft te maken met die hoogtestage. Hij is nog niet waar hij moet zijn en dat is ook goed. Daar is allemaal goed over nagedacht. Op het BK moet hij nog één keer diep gaan. Zijn conditie is er al wel, maar er is nog progressie mogelijk. Dat kan allemaal net genoeg zijn om volgende week mooie duels te zien op het BK."

Nieuws
  • Cor Vos