Bradley Wiggins is dakloos na faillissement: 'Hij is alles, maar dan ook alles kwijt'

De voormalige Tourwinnaar zit na het faillisement van zijn bedrijf helemaal aan de afgrond.

Wiggins

Het gaat niet goed met Bradley Wiggings. De voormalige Tourwinnaar verkeert met zijn bedrijf 'Wiggins Rights Limited' al jaren in financiële moeilijkheden. Recent werd hij door de rechtbank failliet verklaard. Al zijn bezittingen werden in beslag genomen en verkocht om de vele schulden (zo'n 1,15 miljoen) terug te betalen.

Wiggins is ook werkelijk alles kwijt. Op dit moment is de 44-jarige Brit zelfs dakloos en doet hij aan 'couch surfing'. "Het is een puinhoop", zegt zijn advocaat aan de Britse krant The Daily Mail. "Hij is alles, maar dan ook alles kwijt. Zijn huis, zijn woonst in Mallorca, zijn spaargeld en investeringen... Hij heeft geen stuiver meer."

Wiggins moet maar liefst 21 schuldeisers terugbetalen. Eén van die schuldeisers is zijn ex-vrouw, waarvan hij in 2020 scheidde en waarmee hij twee kinderen heeft. "Het is heel triest. Ik weet niet waar hij afgelopen nacht heeft geslapen en ik weet niet waar hij vannacht of morgen zal slapen. Hij heeft geen adres."

Turbulent leven

Zo blijft het leven van 'Wiggo' er een van hoge pieken en diepe dalen. Zijn grootste triomf bereikte hij in 2012 door als eerste Brit ooit de Ronde van Frankrijk te winnen. Op de Olympische Spelen won hij maar liefst vijf gouden medailles (vier op de piste en één in het tijdrijden).

In zijn jeugd had Wiggins minder geluk. Zijn vader verliet al vroeg het gezin. Zijn stiefvader was gewelddadig. "Ik voelde me eenzaam en wilde weg uit mijn omgeving. Ja, ik was een nogal vreemde tiener... Ik denk dat ik door mijn tegenslagen ben beginnen te fietsen.”

Toen hij als tiener begon te koersen, werd hij misbruikt door zijn coach. "Het gebeurde toen ik jong was, ongeveer dertien jaar. Ik heb dat nooit volledig geaccepteerd en het heeft invloed op mij gehad als volwassene.”

Ook in de hoogdagen van zijn carrière ging het mis. Wiggins worstelde met zichzelf, belandde in een depressie en dronk veel alcohol. Na zijn wielerafscheid - hij werkte onder meer als analist voor Eurosport, ging het even weer goed. Zijn faillissement is een nieuwe episode in de eindeloze reeks tegenslagen waarmee Wiggins al te kampen kreeg.

Nieuws
  • Cor Vos