Het gaat weer wat beter met openhartige Bradley Wiggins: 'Blij dat ik nog leef, genaaid door veel mensen'

Bradley Wiggins ging door een heel diep dal, maar de oud-Tourwinnaar krabbelt weer overeind. Hij heeft letterlijk nog wel wat rekeningen te vereffenen. 

bradley wiggins

Nadat de inmiddels 44-jarige Bradley Wiggins in 2015 stopte met wielrennen ging het alle kanten op met zijn leven. Al tijdens zijn wielercarrière had hij soms moeite met het strakke regime waarin een profwielrenner moet leven. Toen al vluchtte hij soms in bacchanalen van heb ik jou daar.

Armstrong ontfermde zich over Wiggins

Dat werd na z'n carrière niet anders. Met wielrennen had hij het wel een beetje gehad. In het begin zat hij soms nog op de motor voor Eurosport, maar zelf richtte hij zich op de krachtsport. Op de foto bij dit artikel zie je ook meer een bodybuilder dan een wielrenner.

Maar dat uiterlijk vertoon staat in schril contrast tot hoe het écht met hem ging. Wiggins had te kampen met depressies. Hij ging echt problematisch drinken en raakte dakloos. Er gingen de nodige geruchten over een faillissement. Nota bene Lance Armstrong ontfermde zich een beetje over hem. De Brit kon bij hem logeren in Aspen, Colorado en was te gast in de podcast The Move van Armstrong.

Opgekrabbeld en strijdlustig

Inmiddels lijkt het erop dat Wiggins zelf wat is opgekrabbeld. In de Tour of Britain die momenteel verreden werd, rijdt zijn 19-jarige zoon Ben Wiggins mee voor het talententeam van Hagens Berman Jayco. Sporza sprak de trotse vader na afloop van de vijfde etappe.

"Ik was hier als supporter, maar Ben is helaas gevallen", steekt hij eerst van wal over zijn zoon. Daarna beantwoordt hij de vraag hoe het nu met hemzelf gaat. "Ik maak het goed. Mentaal ben ik gezond. Ik was de weg een beetje kwijt, maar dat gebeurt wel eens bij elke man, hé", doet hij er eerst nog een beetje luchtig over.

Maar hij zat toch wel diep, geeft hij ook wel toe. "Momenteel ben ik blij dat ik nog leef. Ik heb donkere dagen gehad, maar het gaat goed. Wat de waarheid is rond de verhalen van een faillissement? Het is een lang verhaal. Ik kan niet alles zeggen, maar ik ben wel genaaid door veel mensen. Maar ik zal alles terugkrijgen."