Wiggins na geruchten over bankroet: 'Ik heb een gelukkige balans gevonden'

Bradley Wiggins bankroet en dakloos? De Tourwinnaar van 2012 zegt dat hij ondanks de financiele tegenslagen goed in z'n vel zit.

Bradley Wiggins

Wiggins zegt in gesprek met CyclingWeekly dat hij een 'gelukkige balans' gevonden heeft in z'n leven. Hij wil het niet over zijn vermeende financiele problemen hebben, maar toen hij er de afgelopen winter naar gevraagd werd vertelde hij dat het “een zeer gedateerde kwestie betrof waarbij professionele nalatigheid van andere personen voor de nodige problemen heeft gezorgd."

Evenwicht

"Wielrennen was voor mij een grote afleiding. Ik ben altijd met wielrennen bezig geweest en hoe vaak ik het in het verleden ook heb geprobeerd weg te duwen, ik realiseerde me dat het er altijd zal zijn. Je wordt verliefd op dingen, of je hebt er genoeg van, of soms wordt het een obsessie zoals bij mij", zegt Wiggins over zijn relatie met de fiets.

Nadat Wiggins in 2016 stopte met koersen keek hij lange tijd geen wedstrijden meer op televisie. Inmiddels zegt hij dat hij nu “een gelukkig evenwicht” heeft gevonden.

"Ik heb inmiddels zin om weer op de fiets te stappen en mijn eigen niveau te vinden. Ik kan me herinneren dat ik een keer Sa Calobra opfietste (bekende trainingsklim op Mallorca) en het frustreerde me dat ik daar niet meer de toptijd van weleer kon realiseren. Als ik er met de fiets op uit trek is er altijd iemand die zegt: 'Ik kan niet geloven dat ik Sir Bradley Wiggins versla op een klim. Maar ik ben niet meer de renner van weleer."

Zwart gat

Wiggins geeft toe in een soort zwart gat gevallen te zijn na zijn carriere en hij vindt dat hier meer aandacht aan geschonken zou moeten worden. "Maar hoe dat wordt opgezet en gefinancierd, weet ik niet. Je stopt en niemand neemt ooit nog contact met je op."