📸 Pak sneeuw bovenop de Col du Galibier baart zorgen: wordt de Alpenreus geschrapt uit de Tour?

De passage van de Tour de France over de Col du Galibier - vandaag over twee weken - staat op de tocht.

Col du Galibier

In rit vier van de Ronde van Frankrijk staat de beklimming van de Col du Galibier op het programma. Het is echter nog maar de vraag of het Tourpeloton de top kan passeren, aangezien er een dik pak sneeuw ligt.

Twee weken

Op X gaat een foto van de top van de Galibier in de rondte. Hierop is te zien dat de weg naar de top (op 2645 meter hoogte) momenteel onbegaanbaar is. De foto is op maandag genomen.

De beklimming van de Galibier staat gepland op dag vier van de Ronde van Frankrijk. Dat is vandaag over precies twee weken. De weersvoorspellingen zien er bovendien niet gunstig uit; er is veel neerslag voorspeld rond de Alpenreus in de komende week.

Andere opties

De kans zit er dus in dat de Galibier wordt geschrapt uit het parkoers van de vierde etappe. De organisatie zal dus andere opties moeten onderzoeken. Als het aan ons ligt lijkt een uitstapje richting de Col du Mont-Cenis of de afdaling van de Col de Lauteret het meest voor de hand. In het laatste geval zal de ASO de renners vermoedelijk ergens anders laten finishen dan in Valloire.