🎥 Brrrrrrrrrr! Mountainbiker stort zich naar beneden van supersteile rots!

De Fransman Kilian Bron kan het niet gek genoeg. Op zijn mtb is geen rots hem te steil. Niet om tegenop te rijden, maar om zich naar beneden te storten...

mountainbiker van heel steile rots

In het mountainbiken gaat in Nederland na de successen van Mathieu van der Poel en Puck Pieterse (en ook de twee Annes, Tauber en Terpstra) de aandachyt vooral uit naar de cross country. Dat is al haagwalzerij soms met idiote drops, maar het kan nog veel gekker op de MTB.

Plaatsvervangend in de broek voor deze mountainbiker

Dat bewijst de in Andorra woonachtige Fransman Kilian Bron. Hij is een zogenaamde Enduro/Freeride MTB'er en dat houdt in dat hij soms met duizelingwekkende snelheid van de meest gekke hellingen afdendert.

Als wij naar onderstaand filmpje kijken, doen we het plaatsvervangend in onze broek, maar Bron lijkt nergens bang voor. De rots waar hij vanaf rijdt met z'n fiets lijkt wel een helling van op z'n minst 45 graden te hebben.

In het filmpje zie je hem er zowel vanuit zijn perspectief afrijden als beelden van veraf. Beiden zijn zeer indrukwekkend om naar te kijken. Maar zoiets zelf doen... Brrrrrrrrrrr!

Het filmpje

In het 'echte' moutainbiken volgen we natuurlijk de verrichtingen van Puck Pieterse op de voet. In een regenachtig en heel koud Roemenië prolongeerde ze aan het begin van het seizoen - nadat de Amersfoortse op de weg ook al sterk reed - haar Europese titel.

Afgelopen weekend won ze in Val di Sole in een beklijvend duel met grote concurrente Pauline Ferrand Prévot de shorttrack, maar moest ze op de olympische cross country de Française voor laten gaan. Komend weekend staat de wereldbeker in het mondaine Zwitserse ski-oord Crans Montana op het programma.

Pelotonpraat
  • Instagram Privatesportshop