Cofidis bestraft Axel Zingle vanwege vertrek naar Visma | Lease a Bike, toptalent mag niet naar de Tour

De Franse topper-in-wording Axel Zingle zal niet deelnemen aan de komende Tour de France.

Axel Zingle zwaait

Het Franse Cofidis ziet groeibriljant Axel Zingle na dit jaar vertrekken naar Team Visma | Lease a Bike. Daar is de ploegleiding not amused over en daarom mag de 25-jarige renner niet naar de Tour de France, zo weet de Franse sportkrant L'Équipe te melden.

Cofidis

De Franse ploeg heeft er flink de pee in dat Zingle vertrekt. Teambaas Cédric Vasseur zag vorig jaar Victor Lafay afzwaaien (AG2R - Decathlon) en keek toe hoe een paar jaar gelden Chrstophe Laporte ook naar Visma | LAB verkaste. (toen nog Jumbo - Visma). Nu verliest Cofidis dus opnieuw een Franse topper, al leek daar geen ontkomen aan.

Binnen de World Tour was namelijk veel interesse voor de diensten van Axel Zingle. De jonge Fransman kennen we als een renner die sterk is in de heuvels en een krachtig eindschot heeft.

Hij werd dit jaar tweede in de Tour de la Provance en derde in Boucles de la Mayenne. Ook sprintte hij naar het podium in een rit in de Tirreno - Adriatico en reeg hij een reeks aan podiumplaatsen aaneen in diverse Belgische en Franse eendagskoersen. Daarvan won hij er eentje: Boucles de l'Aulne - Châteaulin.

Vrijwel alle grote ploegen klopten aan bij zaakwaarnemer en oud-renner Christophe Le Mével, maar het was uiteindelijk de Nederlandse ploeg die het talent binnenhengelde.

Tour de France

Het keuze op een vertrek naar Team Visma | Lease a Bike komt Zingle duur te staan. Cofidis bestraft hem door hem uit de Tourselectie te houden. Dat terwijl de Franse ploeg met hem een duidelijke kandidaat-ritwinnaar in huis heeft.

Toch is er nog een klein sprankje hoop voor de jonge Fransman. L'Équipe meldt namelijk dat Cofidis zich verplicht voelt om Zingle wel naar de Tour te sturen wanneer hij komende zondag Frans kampioen op de weg wordt. De ploeg zal de definitieve Tourselectie na het weekend bekendmaken.