Officieel: UAE Team Emirates presenteert krankzinnig sterke Tourploeg rond kopman Pogacar

Op sociale media heeft UAE Team Emirates de selectie voor de Tour de France bekend gemaakt.

UAE Team Emirates

Nadat kopman Tadej Pogacar eerder al zijn ploegmaats voor de Tour de France prijsgaf, heeft UAE Team Emirates de Tourploeg vandaag officiëel wereldkundig gemaakt. Het moge duidelijk zijn dat de ploeg vol inzet op de dubbel Giro-Tour van de Sloveen.

Schaduwkopmannen

Veel van de luitenanten van Tadej Pogacar (25) zouden andere ploegen zelf klassementskopmannen zijn. Neem Portugees João Almeida (25), die zijn Tourdebuut maakt en al vijf keer top tien reed in de Giro en Vuelta. Ook Juan Ayuso staat op de startlijst. Het 21-jarige Spaanse klimtalent maakt zich ook op voor zijn Tourdebuut, nadat hij al eens derde en vierde werd in de Vuelta.

De belangrijkse klimknecht voor Pogacar lijkt Adam Yates (31) te worden. De Britse klimmer was vorig jaar ook al van grote waarde voor UAE Team Emirates. Hij won de openingsrit, reed een tijdje in het geel en werd uiteindelijk derde in het eindklassement. Dat terwijl hij bergen werk verzette voor zijn Sloveense kopman. Yates is bovendien in topvorm, getuige zijn recente eindoverwinning in de Ronde van Zwitserland, voor ploegmaat Almeida.

Alle terreinen

Ook Marc Soler trekt naar het Italiaanse Firenze voor de start van de Ronde van Frankrijk. De ervaren Spanjaard reed al twaalf grote rondes en zal een belangrijke pion worden voor Pogacar. Datzelfde geldt voor Pavel Sivakov, die ook zijn mannetje kan staan in het hooggebergte. De in Rusland geboren Fransman rijdt zijn negende grote ronde.

De Tourploeg van UAE Team Emirates

Ook in de vlakkere etappes kan Pogacar op voldoende steun rekenen. Zo stuurt UAE Team Emirates Nils Politt naar de Tour in als helper op het vlakke. Om ook echt op alle terreinen uit de voeten te kunnen, staat ook Belgisch tijdritkampioen en wegkapitein Tim Wellens op de startlijst namens de ploeg uit de Emiraten.