Remco Evenepoel is week voor Tour ziek en moet passen voor Belgisch kampioenschap

De Belgische kampioen verzekert dat het gelukkig maar om een milde verkoudheid gaat.

Evenepoel

Remco Evenepoel kampt een week voor de start van de Tour met een verkoudheid. Hij moet daarom passen voor het Belgisch kampioenschap en hij ziet ook zijn voorbereiding op de Tour verstoord worden. Het gaat gelukkig niet om een ernstige verkoudheid.

"Ik ben teleurgesteld dat ik niet bij het BK aanwezig kan zijn”, klinkt het in een persbericht van de ploeg. “Vorig jaar won ik en daarom mocht ik de beroemde Belgische driekleur dragen, dat was een grote eer voor mij en het zou een voorrecht geweest zijn om te proberen de trui te verdedigen.”

“En hoewel ik niet erg ziek ben, zou ik niet in staat zijn om op 100% van mijn kunnen te rijden. Dat is voor zo’n belangrijke wedstrijd wel vereist, en we denken dat het beter is dat ik geen risico’s neem zo vlak voor de Tour de France. Ik wens mijn teamgenoten veel succes en hopelijk kunnen we die mooie trui in de ploeg houden”

Breuken en allergieën

Het is niet de eerste keer dat de voorbereiding op zijn Tourdebuut verstoord wordt. In de Ronde van het Baskenland brak Evenepoel zijn sleutelbeen en schouderblad na een zware valpartij. In de Dauphiné voelde hij zich wat ziekjes en had hij last van allergieën.

Pogacar

Ook Tadej Pogacar ziet zijn Tourvoorbereiding verstoord worden door een tegenvaller. Zijn grootvader is namelijk overleden. De Sloveen repte zich meteen naar zijn thuisland en brak daardoor drie dagen vroeger dan gepland zijn hoogtestage in het Franse Isola 2000 af.

Nieuws
  • Cor Vos