Arnaud De Lie nieuwe Belgisch kampioen na indrukwekkende sprint, Philipsen en Meeus completeren podium

Arnaud De Lie is de nieuwe Belgisch kampioen. Hij bleef Jasper Philipsen en Jordi Meeus indrukwekkend voor. 

De Lie

Al vroeg in de koers ontstond een sterke kopgroep, waarvan Quinten Hermans en Victor Campenaerts uiteindelijk het langst overbleven. Een ideale tactiek voor het Alpecin-Deceuninck van Jasper Philipsen en het Lotto-Dstny van Arnaud De Lie. Hermans en Campenaerts zorgden ervoor dat vooral Soudal Quick-Step werk moest leveren om het tot een sprint te laten komen.

Ook het Lidl-Trek van Thibau Nys deed een hoop werk in de achtervolging. De jonge Nys besloot op zo'n 25 kilometer van de meet er zelf aan te beginnen. Hij kreeg Arjen Livyns mee, maar aangezien die niet wilde meewerken, maakte Nys geen kans om de minuut achterstand op het tweetal vooraan dicht te rijden.

Het peloton werd op twintig kilometer van de meet opgeschrikt door een flinke valpartij, waarbij Jonas Rickaert, de lead-out van Philipsen die normaal ook naar de Tour de France zou gaan, het grootste slachtoffer was. Rickaert greep naar zijn pols en bleef achter, waardoor de eerste indruk niet positief was richting volgende week.

Opvallend tactiek Lotto-Dstny

Met nog zo'n vijftien kilometer te gaan hadden Campenaerts en Hermans nog een voorsprong van zo'n veertig seconden. Heel opvallend was dat juist Lotto-Dstny even later de kop van het peloton besloot over te nemen van Soudal Quick-Step. Ze zetten hun achtervolging echter niet door, waarna de twee ploegen van de koplopers het stil wilden leggen.

Op zeven kilometer van de meet trok Campenaerts eens door, maar Hermans kraakte niet onder het geweld van de hardrijder. In het peloton begon vervolgens het demarreren en zette Tiesj Benoot zich in de slotfase op kop in dienst van Wout van Aert. De aanvallen vanuit het peloton zorgden ervoor dat Hermans en Campenaerts werden bijgehaald.

Op de laatste kasseienstrook trok Stuyven door. Met in zijn wiel Van Aert, Philipsen, Gianni Vermeersch en Jenno Berckmoes. Ook Nys maakte nog de oversteek. Uiteindelijk zou het toch uitdraaiden op een sprint, die werd ingeleid door Lotto-Dstny. Alle grote namen waren aanwezig in de spurt, die perfect werd ingeleid voor De Lie. De Waal maakte er een machtssprint van en de rest wist gewoon niet meer over hem heen te komen.

Nieuws
  • Cor Vos