Philipsen na nederlaag op BK:'Ik maak me geen zorgen voor de Tour'

Jasper Philipsen is niet erg ontgoocheld na zijn nederlaag in het Belgisch kampioenschap. Toch gaan ze bij Alpecin-Deceuninck deze sprint ontleden...

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen gold op het Belgisch kampioenschap in Zottegem als absolute topfavoriet maar moest in de verwachte massasprint toch zijn meerdere erkennen in Arnaud De Lie. Philipsen reageert bij Het Nieuwsblad:“Op een BK telt maar één plaats. Het maakt niet uit of je tweede, derde, vierde of vijfde wordt. Alleen de overwinning doet ertoe."

"Het was de eerste echt warme dag. Daar heb ik altijd last van. Op het einde was ik gedehydrateerd. In de finale ging ik even mee met Van Aert en Stuyven. Maar uiteindelijk reden die niet door. Dat kostte me energie. Bijzonder pittig, echt lastig."

Toch wilde Philipsen zich niet verschuilen achter excuses. "Maar zo kan ik uitvluchten blijven zoeken. Feit is dat het uiteindelijk een eerlijke spurt was, dat ik alles gegeven heb en dat de benen neen zeiden. Ik zat in een ideale positie, maar ontplofte een beetje. Net niet goed genoeg dus."

Philipsen is niet gewend om te verliezen, maar toch maakt de Vlam van Ham zich geen zorgen over zijn vorm voor de Tour de France. “Je kan deze sprint met niks vergelijken. Door die zware aankomst zat iedereen op zijn limiet. Ik trapte zelfs geen topwaardes meer."

Philipsen erkent dat elke sprinter een beetje begint te twijfelen als ie niet wint. "Na een mislukte sprint stel ik mezelf altijd in vraag. Dit moeten we even analyseren, maar het is niet dat ik mij zorgen maak of zo.”