Download hier het routeboek van de Tour de France (of download de Routeboek-app)!

Handig als je alles van het parkoers wil weten: het officiële routeboek van de Tour de France is nu te downloaden - of download de speciale app. 

ASO

Als je alle achtergronden (en ook alles over de route uiteraard) over de Tour de France wil weten en fysiek lekker wil bladeren door een tijdschrift als je misschien straks op vakantie bent - en anders gewoon thuis op de bank - dan schaf je onze Tourgids aan, 212 pagina's Tourplezier, hierrrrrrrrrr! Maar de organisatie brengt zelf ook ieder jaar het officiële routeboek uit.

Routeboek te downloaden

Dat 220 pagina's tellende routeboek staat vol met toeristische trekpleisters van de start- en finishplaatsen, maar er staat óók heel specifieke informatie in over alle etappes. Uiteraard de profielen van alle beklimmingen waar de renners overheen moeten, maar ook de lastige punten die ze in de laatste kilometers te verduren krijgen.

Verder vind je ook het tijdschema van alle etappes. Dat is vooral handig als he zelf de Tour nog wil bezoeken en precies (nou ja, ongeveer) wil weten hoe laat de renners en de karavaan zullen passeren. Via deze link naar WeTransfer kun je het routeboek downloaden.

Ook een app

De organisatie van de Tour de France gaat met z'n tijd mee. Op de laptop is zo'n pdf van het routeboek misschien best handig, maar op je telefoon natuurlijk niet. Daarom is er ook een app van het routeboek dit jaar.

Die vind je in de Play Store van Google of, als je een iPhone hebt, in de app store van Apple. Als je de app hebt gedownload, moet je nog wel even de login 'guest' gebruiken en het wachtwoord 'roadbook2024'. Daarna moet-ie even laden, maar het is het waard, want je krijgt een prachtig overzicht van alle etappes!