Santiago Buitrago leidt ervaren Tourploeg van Bahrain: 'Vechten voor de witte trui'

Santiago Buitrago is bij zijn Tourdebuut meteen kopman en krijgt sterke ploeg met zich mee met onder meer Wout Poels en Pello Bilbao.

Santiago Buitrago

Wielerploeg Bahrain - Victorious heeft op haar website de selectie voor de komende Tour de France bekendgemaakt. De jonge Colombiaan Santiago Buitrago is de uitgesproken kopman van de blauw-witte formatie, dat verder veel ervaring naar de start in Firenze stuurt.

Witte trui

In de Giro was Antonio Tiberi van Bahrain beste jongere. Die ambitie streeft Tourkopman Buitrago ook na. "Ik heb heel veel zin in mijn eerste Tour de France", schrijft de 24-jarige klimmer op de website van de ploeg. De Colombiaan liet zich begin dit jaar in Parijs - Nice al van zijn beste kant zien door de etappe naar Mont Brouilly te winnen. Ook werd hij vijfde in de Waalse Pijl.

"Ik ga mijn uiterste best doen voor het algemeen klassement", gaat de tweevoudig Girorit-winnaar verder. "De concurrentie is supersterk, maar ik weet dat als ik mijn ding blijf doen, ik mee kan doen met de beste talenten en ook kan strijden om de witte trui."

Ervaring

Niet alleen Buitrago, maar ook Pello Bilbao mikt op een goed eindklassement. De 34-jarige Spanjaard werd vorig jaar nog zesde in de eindstand. Verder heeft de ploeg met Jack Haig en Wout Poels nog meer ervaring binnen boord als het gaat om klimmen en klassementen rijden.

Voor Poels is deelname aan de Tour als een pleister op de Giro-wond. Hij werd op het laatste moment niet geselecteerd voor de Ronde van Italië, terwijl hij daar juist een doel van had gemaakt. Nu gaat hij in de Tour zijn teamgenoten helpen en opnieuw proberen om een etappe te winnen.

Sprinten en aanvallen

Naast het klimmersblok rond kopman Buitrago kan Bahrain dit jaar zeker ook op andere terreinen uit de voeten. Zo rijdt ook Matej Mohoric de Tour. De Sloveen won al drie etappes in La Grande Boucle en zal dit jaar opnieuw een poging wagen vanuit de vlucht. Ook Fred Wright moet daartoe in staat zijn.

Last but not least merken we ook nog een (top)sprinter op bij Bahrain. Phil Bauhaus is misschien niet een van 's werelds beste, maar rijgt de ereplaatsen steevast aaneen en behoort toch zeker tot de beste vijftien sprinters van dit moment. Dit jaar versloeg de 29-jarige Duitser Jonathan Milan al eens in de Tirreno. Om de selectie compleet te maken benoemen we ook nog Nikias Arndt, die veelal als wegkapitein ingezet zal worden.