๐Ÿ“ธ In dit shirt rijden Philipsen en (soms) Van der Poel de Tour!

Ook Alpecin-Deceuninck kiest voor een nieuwe look deze Tour. Dit is de nieuwe outfit van Philipsen en Van der Poel.

Mathieu van der Poel

De komende drie weken zullen de renners van Alpecin-Deceuninck in een nieuwe outfit de Tour de France rijden. Hoofdsponsor Alpecin lanceert tijdens de Tour de France een Europese mediacampagne met de Alpecin Grey Attack-shampoo. Het goedje moet grijs haar tegengaan.

Ter ondersteuning van de campagne zal Alpecin-Deceuninck de komende Tour de France rijden in een zogenaamde The Dark Denim-outfit: het jeansshirt wordt tijdelijk ingeruild voor een grijs-zwart exemplaar. Wereldkampioen Mathieu van der Poel zal als wereldkampioen alleen in de beide tijdritten te zien zijn in het nieuwe shirt.

Alpecin-Deceuninck kende in 2023 een uitermate succesvolle Tour met maar liefst vier ritzeges met Jasper Philipsen. De Belg won ook de groene trui. Dit jaar hoopt de formatie van de gebroeders Roodhooft op minimaal een evenaring van dat succes.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel gaat met minder uitgesproken ambities van start. VDP hoopt op een ritzege maar lijkt met z'n gedachten meer bij de Olympische wegrit van Parijs te zijn.