Tourploeg Decathlon-AG2R kent met Felix Gall en Sam Bennett twee speerpunten

Decathlon-AG2R La Mondiale mikt in de Tour met Felix Gall op het klassement, terwijl Sam Bennett de sprinter van dienst is. 

Felix Gall Decathlon - AG2R

Het Franse Decathlon-AG2R La Mondiale heeft haar selectie voor de Tour bekendgemaakt. De formatie heeft een traditionele indeling met een klassementskopman en een sprinter als speerpunten.

Felix Gall

De kopman voor het klassement bij Decathlon-AG2R is Felix Gall. De Oostenrijker kende in de vorige Tour zijn definitieve doorbraak. Hij won de koninginnenrit naar Courchevel en eindigde als achtste in het eindklassement.

"Het doel voor mijn Tour is duidelijk", vertelt de 26-jarige Gall op de website van zijn ploeg. "Ik ga voor het best mogelijke resultaat in het klassement. Dat is vanaf het begin van het seizoen al het plan."

Na zijn goede prestatie in 2023 weet de klimmer wat hem te wachten staat. "Er wordt nu meer van mij verwacht, maar er is ook meer steun vanuit de ploeg", aldus Gall.

Sam Bennett

Ook in de vlakke etappes wil Decathlon-AG2R een belangrijke rol spelen. De ploeg heeft sinds dit jaar de beschikking over Sam Bennett. De Ierse sprinter rijdt zijn eerste Tour na vier jaar afwezigheid.

"Ik wil het team bedanken voor deze geweldige kans", spreekt Bennett op de website van Decathlon-AG2R. "Het is heel bijzonder om met een Frans team de Tour de rijden en het lijkt me geweldig om met dit team een etappe te winnen."

Bennett won dit jaar al vijf keer, maar dat was allemaal in één wedstrijd. In de 4 Daagse van Duinkerke won hij vier ritten en het eindklassement, waarmee hij weer aardig op niveau lijkt te zijn. Over de Tour zegt de groenetruiwinnaar van 2020: "De concurrentie is groot, maar ik ben klaar om voor een overwinning te vechten."

De Tourploeg van Decathlon - AG2R

De rest

Felix Gall kan in de bergen rekenen op steun van Franse klimmers Nans Peters en Nicolas Prodhomme. Bennett kan op zijn beurt leunen op knechtenwerk van Oliver Naesen.

Verder heeft Decathlon-AG2R met Bruno Armirail en Dorian Godon twee Fransen in huis die op diverse terreinen uit de voeten kunnen als aanvaller. Voor Godon geldt dat hij een sterke sprint in huis heeft na een lastige etappe.

Datzelfde geldt nog veel meer voor Paul Lapeira. De 24-jarige Fransman brak dit voorjaar door met ritwinst in de Ronde van Het Baskenland en een vijfde plaats in de Amstel Gold Race.