📸 Gezien in Florence: de control room-auto van Team Visma | Lease a Bike!

Bij Team Visma | Lease a Bike zijn ze altijd op zoek naar innovaties die de prestaties kunnen verbeteren. 

Visma

Er is al veel geschreven over onder meer de voedingsapp, bicarbonaat en dit voorjaar nog over het spoelen van je mond, waardoor je vermoeidheid kortstondig kan verminderen. De volgende innovatie in de Tour de France is, als we het X-account Domestique mogen geloven, een control room. Al is dat absoluut geen nieuw idee.

In Florence is een auto gezien van de Nederlandse ploeg waarop geschreven staat: control room. Eerder sprak Merijn Zeeman in Het Nieuwsblad al over zo'n control room, zoals ze ook in de Formule 1 hebben.

"Afstand houden is een kunst. In de auto heb je op de momenten dat het losbarst links en rechts renners naast je. Een helikopter boven je hoofd en een panikerende koersradio. Bewaar dan maar de rust."

Ook de sportief directeur van Team Visma | Lease a Bike haalde de Formule 1 aan. "In Formule 1 hebben teams niet voor niks een control room aan de andere kant van de wereld. Precies met afstand en met alle beschikbare info om beslissingen te kunnen nemen. In een koers als de Ronde van Vlaanderen organiseren wij ons ook zo. Met mensen thuis of waar ook die Grischa info geven in de volgwagen."

Tour de France

De grote vraag bij Team Visma | Lease a Bike voor de Tour de France is hoe goed Jonas Vingegaard en Wout van Aert zijn. Beiden moesten dit voorjaar lang herstellen na een valpartij en raakten maar net op tijd fit voor de Tour de France. Als schaduwkopman kan ook Matteo Jorgenson, die dit jaar Parijs-Nice en Dwars door Vlaanderen won, worden uitgespeeld.

Naast dat drietal staan Wilco Kelderman, Bart Lemmen, Christophe Laporte, Jan Tratnik en Tiesj Benoot aan het vertrek in Florence. Lemmen werd last-minute opgeroepen voor de Tour de France, nadat Sepp Kuss afhaakte vanwege een eerdere coronabesmetting.