Red Bull-BORA-hansgrohe presenteert Tourploeg rondom kopman Primoz Roglic

Het Duitse Red Bull-BORA-hansgrohe kondigde woensdag de selectie aan voor de komende Ronde van Frankrijk. 

Roglic Red Bull-BORA-hansgrohe

Een drukke dag voor de Duitse ploeg vandaag... Als eerst werd de nieuwe hoofdsponsor bekend gemaakt, inclusief het nieuwe shirt. Daarbij presenteerde Red Bull-BORA-hansgrohe ook de Tourploeg rondom kopman Primoz Roglic.

Alle ballen op Primoz

Het geloof in de 34-jarige Sloveen is klaarblijkelijk erg groot. De viervoudig grote ronde-winnaar ziet een ploeg om zich heen die helemaal op hem is afgestemd. Daarmee zet Red Bull-BORA-hansgrohe alle ballen op Primoz Roglic.

De huidig Olympisch kampioen tijdrijden ziet Alexandr Vlasov en Jai Hindley aan zijn zijde als belangrijske helpers. Zij zullen Roglic bijstaan in het hooggebergte. In de meest recente Dauphiné lieten de Rus en de Australiër te zien de koers hard te kunnen en druven maken bergop.

Sterk in de breedte

Niet alleen in het hooggebergte, maar eigenlijk in alle etappes kan Roglic rekenen op voldoende steun. Zo zullen ook Bob Jungels en Matteo Sorbrero in de Tour te zien zijn in het shirt van Red Bull-BORA-hansgrohe. De Luxemburger en de Italiaan kunnen hun kopman helpen op vrijwel alle terreinen.

De Tourploeg van Red Bull-BORA-hansgrohe

Bij afwezigheid van sprinters Sam Welsford en Jordi Meeus, is de Nederlander Danny van Poppel de snelste man bij de Duitse ploeg. Hij zal zo nu en dan zijn kans mogen gaan in de sprint, al zal hij in de vlakke finales ook zijn Sloveense kopman bij moeten staan.

Ook Marco Haller en Nico Denz rijden de Tour namens Red Bull-BORA-hansgrohe. Zij zullen Roglic vooral op het vlakke uit de wind houden, al kan Denz ook eens voor eigen kans gaan in een overgangsrit. Zo won de 30-jarige Duitser in 2023 al eens twee etappes in de Ronde van Italië.