Roodhooft over gravelrit naar Troyes: 'Zonder pech is Mathieu van der Poel daar niet te kloppen'

Mathieu van der Poel start vandaag aan zijn vierde Tour de France. 

Poel

In die van 2021 zegevierde hij op dag twee op de Mûr-de-Bretagne, waarna hij halfweg uitstapte om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. In 2022 was hij geen schim van zichzelf en gaf hij op, terwijl hij zich vorig jaar na een aantal geweldige lead-outs voor Jasper Philipsen en een klein virus in vorm reed voor het wereldkampioenschap.

In het Algemeen Dagblad kijkt ploegleider Christoph Roodhooft vooruit op de Tour de France van dit jaar. De Vlaming is duidelijk: "Een Tour zonder ritoverwinning, die kun je als Mathieu van der Poel niet als geslaagd beschouwen. Dat is toch het minimum. Simpel. Hij zal proberen een attractieve Tour te rijden. Mathieu zal zich willen laten zien, amuseren en dat betekent koersen."

"Hij heeft ook maar zeven wedstrijden op de weg gereden dit jaar. Zoals bij alle dingen waar hij naar uitkijkt, krijg je dan automatisch een attractieve Van der Poel te zien. Net als in het voorjaar."

Troyes

Toch beseft ook Roodhooft dat het voor een type Van der Poel moeilijker is om daadwerkelijk attractief te koersen. "In de Ronde van Frankrijk tellen klassementsrenners dubbel. Dat is in die weken gewoon zo en uiteindelijk is dat ook logisch. Dit is de tijd van het jaar en de wedstrijd waarin het publiek het meest geïnteresseerd is in Vingegaard. Dat is de realiteit."

Ze kijken binnen Alpecin-Deceuninck vooral naar de etappe van volgende week zondag. Dan trekt het peloton door de Champagnestreek over gravelwegen. Roodhooft heeft de etappe verkend. "Het is een prachtige rit en zonder pech is hij daar niet te kloppen."

Nieuws
  • Cor Vos