Ai! Wout van Aert gaat onderuit tijdens tweede etappe Ronde van Frankrijk

Na amper twee dagen in de Tour slaat het noodlot al weer toe bij Wout van Aert.

Van Aert

Wout van Aert is tijdens de tweede etappe in de Ronde van Frankrijk ten val gekomen. Op 85 kilometer van de aankomst in Bologna kustte hij het asfalt. De valpartij vond plaats buiten het zicht van de camera's, waardoor de oorzaak niet meteen duidelijk is.

Wat we wel weten is dat Van Aert geen ernstige verwondingen heeft opgelopen. Met een gescheurde broek en met behulp van de volgwagen keerde hij snel terug in het peloton. Om zijn fans gerust te stellen stak hij zijn duim op richting de camera.

Van Aert was niet de enige renner die op de grond lag. Ook ploegmakker Matteo Jorgenson en Laurens De Plus (INEOS Grenadiers) gingen onderuit. Zij zijn er iets erger aan toe. Jorgenson bezeerde zijn elleboog, De Plus liep schaafwonden op. Allen konden ze na een passage bij de Tourarts hun weg vervolgen.

Fysiek valt de schade bij Van Aert dus mee, maar mentaal kan het weer een deuk voor zijn zelfvertrouwen zijn. Van Aert kwam drie maanden geleden immers zwaar ten val tijdens Dwars door Vlaanderen. Zaterdag reageerde hij erg emotioneel op zijn verrassende derde plek.

Botsing met toeschouwer

Eerder op de dag wist een renner van EF Education-EasyPost nog nipt een valpartij te vermijden na een incident met een onvoorzichtige toeschouwer. Een vrouw filmde het voorbijrazende peloton en botste daarbij met haar arm op de renner. De beelden kan u hier bekijken.

Nieuws
  • Cor Vos