Grote glimlach bij Grischa Niermann na goede prestatie Vingegaard op Pogacar-terrein: 'We vreesden hier tijd te verliezen'

Jonas Vingegaard kon de aanval van Tadej Pogacar op de San Luca beantwoorden. 

Vingegaard

Dat geeft veel vertrouwen, want de tweede rit was op het lijf geschreven van de explosievere Sloveen, zo vertelde ook Tiesj Benoot na afloop. Ploegleider Grischa Niermann deed na afloop dan ook met een glimlach op zijn gezicht verhaal bij de NOS.

"Dit is de beste uitkomst mogelijk voor ons", aldus de Duitser. "Pogacar die Jonas er niet vanaf kan rijden en geen boni-seconden aan de finish. Er was wel weer een klote valpartij van Wout en Matteo, maar ze lijken oké. Ook Wilco is ondanks zijn val van gisteren goed."

Toch ging het vooral over het optreden van Vingegaard, die er ondanks zijn gemankeerde voorbereiding meteen staat in de Tour de France. "Jonas was supergoed op Pogacar-terrein. We vreesden voor tijdverlies in deze etappe. Dat is niet gebeurd en dus zijn we heel tevreden over vandaag."

Jorgenson en Van Aert

Wat het zegt voor de rest van de Tour de France kan Niermann nog niet zeggen. "Het zegt dat hij op dit moment in orde is, maar de Tour de France duurt drie weken. Overmorgen is een volgende zware etappe. We hebben niet de voorbereiding gehad zoals gewild, maar het lijkt goed te komen."

"Het blijft een beetje een race in het onbekende. We hopen dat hij nog beter kan worden, want dit was niet de voorbereiding zoals we in de winter hebben uitgestippeld."

Het is in elk geval duidelijk geworden dat Vingegaard zeer goed is. "Ja, anders had hij dit niet gekund. Maar met deze voorbereiding kunnen we niet garanderen dat het over twee weken nog zo is."

Tot slot kwam Niermann nog terug op de gevallen Jorgenson en Van Aert. "Het lijkt mee te vallen. Matteo reed door een groot gat en nam Wout mee. De eerste drie renners van de Tour die zijn gevallen, waren allemaal van Team Visma | Lease a Bike... We gaan het zien, maar het is nooit goed om schaafwonden te hebben."