Armstrong: 'Evenepoel staat scherper dan ik hem ooit gezien heb'

Lance Armstrong gelooft niet dat Remco Evenepoel de Tour kan winnen, maar er viel de Amerikaan wel iets anders op.

Lance Armstrong

In zijn podcast TheMove zegt Armstrong onder de indruk te zijn van het rijden van Remco Evenepoel in de finale van de tweede etappe. De Belg is naar verluidt 2,5 kilogram gewicht verloren na de Dauphiné, iets dat volgens Armstrong duidelijk te zien is.

Niet is staat Tour te winnen

"Ik denk niet dat Remco Evenepoel momenteel in staat is de Tour de France te winnen, maar ik was onder de indruk van zijn rijden vandaag. Tijdens het uitrijden zag hij er scherper uit dan ik hem ooit gezien heb."

"Hij stond naast Pogacar tijdens de cooling-down en die staat zo scherp als een mes. Maar Evenepoel doet er niet veel voor onder."

Hincapie denkt er anders over

Zijn podcastkompaan en oud-ploeggenoot George Hincapie is het niet helemaal eens met zijn voormalige kopman als het gaat over een eventuele Tourwinst voor Evenepoel.

"Misschien is het dit jaar nog te vroeg, maar als een van de beste tijdrijders in het peloton krijgt hij zeker nog kansen in de toekomst."

"Wellicht zal er ooit een parkoers komen dat hem ligt, en als hij er dan ook nog twee kilo afdoet in gewicht sluit ik niet uit dat hij de Tour ooit wint. Hij heeft tenslotte de Vuelta al gewonnen."