Sprinttrein voor gele trui Evenepoel? 'Het kan spekglad worden en we willen heelhuids over de finish komen'

Remco Evenepoel kan vandaag op economische wijze de gele trui pakken als hij voor de andere favorieten eindigt in de verwachte massasprint. 

Remco Evenepoel

Als Remco Evenepoel voor Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar en Richard Carapaz eindigt tijdens de etappe vandaag, is de kans levensgroot dat de Belg de gele trui zal overnemen van Pogacar. De Sloveen wil de trui wel een dagje inleveren dus lijkt de gele poort voor Evenepoel wagenwijd open te staan. Maar bij Soudal-Quick Step worden de verwachtingen getemperd.

Voor de camera's van Sporza zegt ploegleider Klaas Lodewijck: "We zijn niet te veel bezig met dat geel. Er is kans op regen in de finale en dan wil je niet te veel rondkijken wie waar zit. Gelukkig is de finale niet supertechnisch, maar als het regent in het centrum van Turijn, dan wordt het superglad. Wij willen gewoon heelhuids finishen. Is dat met geel, dan is het zo. Is het niet, dan is het zo."

Er wordt in elk geval niet een speciale sprinttrein geformeerd in de finale: Lodewijck: "Remco zal beschermd worden zoals alle ploegen dat met hun kopman doen. We zijn niet per se bezig met die trui. Het is geen obsessie om die nu al in handen te hebben."