🎥 Heerlijke beelden! Aike Visbeek gaat helemaal los in ploegleidersauto bij etappewinst Girmay: 'WE. MADE. HISTORY!'

Of ploegleider Aike Visbeek een beetje blij was de ritwinst in de Tour vanb Biniam Girmay? Nou, oordeel zelf... Er zijn beelden! 

aike visbeek in de auto

Gisteren stond de eerste sprintetappe in de Tour de France op het programma. In de rit naar Turijn gebeurde voor die aangekondigde massasprint eigenlijk helemaal niks. Een klassieke, saaie sprintrit. Maar dat zal Intermarché-ploegleider Aike Visbeek een worst wezen, want hij zag aan het einde van de dag zijn renner Biniam Girmay de sprint winnen.

Historische dag

Dat was best een verrassing, want vooraf was Jasper Philipsen de gedoodverfde favoriet, maar de Belg kwam in de laatste kilometers ten val. Ook sprinters als Dylan Groenewegen kwamen er niet aan te pas, waardoor de top drie bestond uit Girmay, Arnaud De Lie en Fernando Gaviria.

Na afloop sprak Visbeek over een historische dag, want Girmay is de eerste donkere Afrikaan die een etappezege in de Tour wint. Eerder lukte hem dat al in de Giro, en won hij met Gent-Wevelgem een klassieker. Daarna had Girmay het wat moeilijker, maar nu is hij helemaal terug.

Visbeek zag het als ploegleider en manager van het team vol spanning aan in de auto. In die auto's van de ploegleiders hangen tegenwoordig allemaal camera's - er moet weer een Netflix-docu worden gemaakt.

Dat die camera in de auto van Visbeek hing, komt ons nu al goed uit, want het levert mooie beelden op. De ploeg zette ze op Twitter en we zien Visbeek gespannen toekijken op de passagiersstoel. Als hij ziet dat Girmay als eerste de streep passeert gaat hij helemaal los met z'n kompaan.

Direct daarna pakt hij de radio en schreeuwt er de nodige krachttermen in. Hij beseft meteen dat het een speciaal moment is: 'WE. MADE. HISTORY!' Daarna volgt er nog een paar 'YES, YES, YES!' en shcreeuwt hij tussen het feestvieren ook nog 'WHAT A TEAM!'

Hieronder kun je de beelden zien (en horen, geluid aan!)

Het filmpje

Vandaag kan Visbeek vermoedelijk niet juichen, en al helemaal niet voor sprinter Girmay, want er staat al op dag vier een bergetappe op het programma waar je u tegen zegt. De Tourkaravaan verlaat Italië via de klim naar wintersportoord Sestriere. Daarna wacht de Col de Montgenèvre.

Dat is niet zo'n zware klim, maar het slotstuk van de rit is dat wel: de Col du Galibier. Die heel grote naam beklimmen ze wel vanuit de minst zware kant, met eerst de relatief eenvoudige Col du Lautaret en daarna nog 7 kilometer klimmen naar de top van de Galibier - wel 7 zware kilometers. De finish ligt na een afdaling in Valloire.

Tour de France
  • Twitter Intermarché-Wanty