Philipsen kan Tour verderzetten na val aan 60 km/h: 'Van binnen kook ik wel een beetje'

De eerste sprintersetappe in de Ronde van Frankrijk werd ontsierd door een grote valpartij in de finale.

Philipsen

Alpecin-Deceuninck beleefde tijdens de derde (en langste) Touretappe richting Turijn een echte rotdag. Het was de eerste kans voor sprinters, maar lead-out Mathieu van der Poel reed in de finale lek en kopman Jasper Philipsen kwam in de laatste drie kilometer ten val.

De schade bij de 'Vlam van Ham' valt gelukkig mee. Hij liep geen breuken of andere ernstige blessures op. Philipsen mistte wel een kans op een ritzege én hij verloor belangrijke punten voor de groene trui.

"De schade valt best mee gezien de omstandigheden", vertelde Philipsen na afloop aan Het Nieuwsblad ."Ik denk dat ik tegen zeker zestig per uur tegen de grond ben gegaan, maar gelukkig was het een goede weg."

“We konden vrij goed schakelen na de lekke band van Mathieu, maar toen haakten er voor ons renners in elkaar en ik had geen plaats om ze nog te ontwijken. Dat is wel zuur, zeker omdat je de sprint mist en zo punten voor de groene trui.”

'Kook een beetje'

"We hebben geen positieve dag achter de rug, maar er komen gelukkig nog kansen. Ik ben al blij dat ik m’n Tour kan verderzetten en dat het al bij al nog meevalt, maar ik had wel graag meegedaan. Vanbinnen kook ik wel een beetje, maar dat is nu eenmaal wielrennen. Het hoort erbij."

In het puntenklassement staat Philipsen momenteel 13e met 25 punten. Leider Jonas Abrahamsen heeft 76 punten en ritwinnaar Biniam Girmay staat tweede met 66 punten. Woensdag volgt een nieuwe kans voor de sprinters.