19-jarige belofte stunt door Filippo Ganna te kloppen in proloog Ronde van Oostenrijk

De tweevoudige wereldkampioen wordt hier zomaar even geklopt door een knaap die zijn 20e verjaardag nog moet vieren!

Cameron Rogers

Alle ogen zijn vandaag gericht op de Galibier-rit in de Ronde van Frankrijk, maar ook elders wordt er gekoerst. In de Ronde van Oostenrijk bijvoorbeeld. De zesdaagse rittenkoers ging vandaag van start met een proloog en die kende een verrassende winnaar.

De renners moesten een kort traject van drie kilometer in St. Pölten afleggen. Het parkoers liep over biljartvlakke, niet zo technische wegen. De te kloppen man was uiteraard tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna (INEOS Grenadiers).

De Italiaanse tijdritkampioen legde het traject af aan een gemiddelde snelheid van 49.252 km/h, maar ééntje deed nog beter. Cameron Rogers was één seconde sneller. De amper 19-jarige belofterenner van Lidl - Trek Future Racing boekt zo zijn allereerste profzege.

De piepjonge Australiër is overigens de neef van oud-prof en drievoudig wereldkampioen tijdrijden Michael Rogers. Ook zijn ouders hebben beiden gekoerst. De Tsjech Tomáš Kopecký strandde op plek drie. De eerste Nederlander is Sjoerd Bax (UAE Team Emirates) op plek elf.

Rogers leverde bij de junioren geen uitzonderlijke prestaties, maar kroonde zich wel tot nationaal kampioen op de weg. Op het WK in Wollongong finishte hij 14e in de tijdrit en 22e in de wegrit. Afgelopen winter verhuisde hij van het beloftenteam van Lotto-Dstny naar dat van Lidl-Trek.

Nieuws
  • Cor Vos