Mathieu van der Poel verklaart dagje in de vroege vlucht in het hooggebergte

Nee, Mathieu van der Poel probeerde niet à la Wout van Aert een bergetappe op zijn naam te schrijven.

Van der Poel

Opvallend beeld tijdens de eerste Alpenrit in deze Ronde van Frankrijk. Tussen al het klimgeweld in de vroege vlucht draaide ook een regenboogtrui mee rond. Mathieu van der Poel koos zowaar om aan kop van de koers door het hooggebergte te fietsen.

"Het was niet het plan deze ochtend", verklaarde hij na afloop aan onder meer Sporza. "Op die eerste klim ging het echt bijzonder hard. En ik voelde me vrij oké. Het was toch sowieso afzien voor iedereen."

Koershardheid

"Ik was dan weg met een grote groep, maar ik had al snel door dat het geen kans op slagen had omdat het verschil heel klein gehouden werd. Als de voorsprong groot genoeg is dan ben ik wellicht nog steeds kansloos. Ik denk dat dit wel goed is om koersbenen te krijgen."

Op de gevreesde Galibier voelde de wereldkampioen zich al heel wat minder 'oké'. "Maar Daarvoor voelde ik me wel vrij oké. Ik heb die koershardheid een beetje nodig. Het komt wel goed. Vandaag was een beetje overleven voor iedereen. Morgen komt onze kans."

Liever vooraan

Er was nog een andere reden waarom Van der Poel in de vroege vlucht zat. "Ik zit gewoon liever in de kopgroep dan vanachter of in het peloton. Het is geen bepaald trainingsschema ofzo dat ik volg. Ik ben gewoon een beetje op zoek naar koershardheid. Op die eerste klim ging het sowieso heel hard. Als je dan nog mee probeert te springen of niet, dat maakt niet veel verschil."

Nieuws
  • Cor Vos