🎥 Van der Poel & Pogacar nemen INEOS te grazen, Lazkano springt over middenberm

Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar, Juan Ayuso en Oier Lazkano probeerden de saaie wandeletappe wat op te vrolijken.

Pogacar

De vijfde etappe in de Ronde van Frankrijk is er ééntje voor de sprinters. Veel animo voor de vroege vlucht was er dan ook niet. Dat zorgde voor een slakkentempo in het peloton en daar waren Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar na een tijdje klaar mee.

De Sloveen en de wereldkampioen gingen zich op kop van het peloton zetten om het tempo de hoogte in te jagen. Uiteraard waren ze niet echt van plan om aan te vallen, maar bij INEOS Grenadiers zat de schrik er toch even in.

"Is Pogacar aan het aanvallen?", klonk het ietwat paniekerig via de radio van de Britse formatie. "Heb je me nu net verteld dat Pogacar gedemarreerd heeft?!", klonk het aan de andere kant van de radio.

"Nah, nee nee. Ze zijn wat aan het spelen of een grap aan het uithalen. Ik weet niet wat ze aan het doen zijn. Maar het lijkt niet op een aanval." De beelden:

Ayuso

Eerder ging Juan Ayuso (met Oier Lazkano in het wiel) ook al voor de grap demarreren. Al kunnen we na het opmerkelijk incidentje van gisteren niet met zekerheid stellen of die aanval wel ludiek bedoeld was.

Pogacar floot zijn superknecht veiligheidshalve toch maar terug. "Juan, het is beter om rustig te blijven. Anders ontketenen we een oorlog”, zei de Sloveen. “Het is gewoon een grapje”, suste Ayuso.

Bunny hop

Tot slot demonstreerde Oier Lazkano zijn stuurmanskunsten door over een middenberm naar de andere kant van de baan te wippen. Het doet denken aan de 'bunny hop' van Peter Sagan in de Ronde van Oman 2014.

Op dag vijf trekt het peloton van Saint-Jean-de-Maurienne naar Saint Vulbas. Het parkoers is 177 kilometer lang en voornamelijk vlak met twee klimmetjes van vierde categorie als enige hindernis.