🎥 Pogacar in het busje, leeuwtje aan het werk: UAE, EF spotten met Control Room Visma

Er is een hoop te doen over de Control Room van Visma | Lease a Bike. De andere ploegen maken er ook volop grappen over...

control room visma | lease a bike

Vorige week werd er rond Firenze plotseling een bestelbusje in de kleuren van en met het logo van Visma | Lease a Bike erop gezien. Niet veel later maakte de ploeg zelf bekend wat dat precies te betekenen had: het busje is de meest recente stap in de professionalisering van de ploeg: de control room.

Er ontstond meteen controverse over het busje. Tourorganisator ASO staat het vehikel niet toe op officiële gebieden onder auspiciën van de Tour - bij de start en finish bijvoorbeeld. Dat laat niet onverlet dat Merijn Zeeman (of zit hij er eigenlijk wel in, daarover zo meer...) 'm ergens langs het parkoers kan parkeren op een plek die openbaar toegankelijk is.

Het busje zorgt natuurlijk ook voor wat hoongelach. Bij volgers van de wielersport, maar ook bij de andere ploegen. Op het internet kwamen we drie goede grappen tegen.

Pogacar in busje Visma?

Zo knutselde iemand gisteren na de rit over de Galibier waarin Tadej Pogacar toesloeg handig beelden van de bus van Visma en beelden van Pogacar die tijdens de sneeuwrit in de Giro in een busje zat aan elkaar. Het resultaat is vrij grappig...

UAE

Bij UEA Team Emirates waren ze zelf al eerder lollig bezig geweest. Ze lieten in een filmpje op Twitter het leeuwtje dat ze kregen na de eerste gele trui van Pogacar de functie van Zeeman uitoefenen vanuit de teambus. Leeuwtje heeft het er druk mee!

EF Education-EasyPost

En al op de tweede Tourdag lieten ze ook bij EF Education-EasyPost over een state-of-the-art Control Room te beschikken. In een tweetje vragen ze aan Visma | Lease a Bike wat ze ervan vinden. Die reageren sportief met een referentie uit de populaire comedyserie Friends.

Vandaag krijt Merijn Zeeman waarschijnlijk niet een heel drukke dag in de echte Control Room - misschien heeft hij wel tijd om een afleveringetje van Friends te bekijken op één van de schermen. Net als gisteren staat er vermoedelijk weer een sprint op het programma in de etappe die finisht in Dijon.

Tour de France
  • Visma | Lease a Bike