Van Aert boos op Philipsen nadat hij bijna in dranghekken belandt: 'Vorig jaar was het ook al zo'

Jasper Philipsen heeft (opnieuw) een omstreden sprint gereden en dat leidde tot grote frustatie bij Wout van Aert.

Philipsen

Wout van Aert besloot om in de zesde Touretappe richting Dijon volop mee te sprinten om de overwinning en dat leverde hem een zevende plek op. Er zat ongetwijfeld meer in, want in volle sprint week Jasper Philipsen flink van zijn lijn af, waardoor Van Aert vol in de remmen moest om niet in de dranghekken te belanden.

"Ik word opnieuw ingesloten door Philipsen", vertelde een gefrustreerde Van Aert na afloop aan Sporza. "Ik denk dat iedereen dat wel kan zien. Hij heeft een slechte gewoonte."

"Het manoeuvre was op zich niet super gevaarlijk, want ik kon nog op tijd in de remmen gaan, maar ik sprint echt ter hoogte van hem. Dan snap ik niet goed waarom je iemand in de hekken duwt. Ik zat er gewoon naast. Vorig jaar was het ook al zo en nu weer."

"Ik ben vooral blij dat ik recht gebleven ben. Het maakt me kwaad dat er nooit sancties volgen. In de laatste zes, zeven kilometer zag je ook weer de ene gekke tour na de andere. Als ze niet strenger gaan bestraffen, denkt iedereen dat ze alles mogen en dan wordt het een steeds groter probleem.

Blij met vorm

Over zijn vorm is Van Aert wel tevreden. "Ik voelde me vandaag een stuk beter dan afgelopen ritten. Daar ben ik heel blij mee. Het was ook een hectische dag met de wind die een rol speelde. Jammer genoeg voor ons was de wind net niet sterk genoeg om een verschil te maken.

Tijdrit

Morgen staat een individuele tijdrit van 25.3 kilometer op het programma. Halfweg ligt een klim van 1.6 kilometer aan 6.5% gemiddeld. Van Aert zal een gooi doen naar de zege. "Ik heb er zin."