'Van Aert moet mee naar Nice': Visma | Lease a Bike spreekt Belgische bondscoach tegen

Het is volgens de ploeg niet de bedoeling dat Wout van Aert de Tour verlaat voor ze in Nice zijn.

Van Aert

De Ronde van Frankrijk is nog in volle gang en Nice is nog ver, maar over enkele weken vinden in Parijs al de Olympische Spelen plaats. Wout van Aert doet zowel in de tijdrit (27 juli) als in de wegrit (3 augustus) een gooi naar goud.

De afsluitende tijdrit van Monaco naar Nice wordt op 21 juli verreden. Amper zes dagen voor de Olympische tijdrit. Dan is het misschien niet zo'n slecht idee voor Van Aert om de Tour vroegtijdig te verlaten, om fris in Parijs staan. Of komen renners net sterker uit de Tour?

Ontsnappingsclausule

De vier Belgen die straks hun land mogen verdedigen in de Franse hoofdstad (Van Aert, Evenepoel, Stuyven en Benoot) rijden op dit moment allemaal de Tour. Evenepoel gaat uiteraard niet vrijwillig afstappen, maar volgens Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout is er wel een ontsnappingsclausule voor Van Aert en Stuyven.

Dat vertelde hij aan Sporza. "Met bepaalde renners zijn er afspraken gemaakt of uitrijden effectief nodig is. Of Van Aert van zijn ploeg mag kiezen of hij uit de Tour stapt? Ja. En Jasper Stuyven ook."

'Klopt niet'

Sporza schotelde die uitspraak voor aan Frans Maassen, ploegleider bij Visma | Lease a Bike. De Nederlander spreekt de Belgische bondscoach tegen. "Dat klopt niet. Of dat hoop ik niet. Neen, het klopt niet."

Van Aert moet dus van zijn ploeg de Tour uitrijden. "Wout wil hier zijn taken doen. En ik denk dat hij ook beter uit de Tour zal komen door de Tour uit te rijden. Dat kan af en toe met de rem erop zoals hij al gedaan heeft."

Hij hoeft zich trouwens niet elke dag leeg te rijden in dienst van Jonas Vingegaard. "Wout hoeft niet alle dagen voluit te gaan. Er zijn zeker kansen waarbij hij voor zichzelf mag rijden. Wout moet mee naar Nice en hij wil ook mee. Het is geen issue."

Nieuws
  • Cor Vos