Marta Cavalli met spoed naar ziekenhuis na aanrijding op training

Het is lang niet de eerste keer dat Cavalli kampt met fysieke malheur.

Cavalli

Marta Cavalli is vrijdagochtend aangereden op training. Dat meldt Bici Sport. De 26-jarige Italiaanse van FDJ-Suez was samen met een vriend aan het fietsen, tot ze op een rotonde plots gegrepen werd door een auto.

De impact was zo groot dat haar fiets in twee brak, maar Cavalli is gelukkig aan het ergste ontsnapt. Ze verkeerde nooit in levensgevaar en was altijd bewustzijn. Ze is wel met spoed naar het ziekenhuis gevoerd en ligt daar nog steeds.

Felle pijn

Cavalli zou kampen met felle pijn in de rug en nek. De artsen stelden gelukkig geen breuken vast, maar verder onderzoek is nog nodig. Ze kan goed haar armen en benen bewegen. Haar compagnon is ongedeerd.

Cavalli is bezig aan een baalseizoen. In Februari kwam ze ook al ten val op training en daarbij liep ze een kneuzing in het bekken op. Ze reed amper drie eendagskoersen en verliet de Vuelta a España al na twee etappes.

Palmares

Cavalli won al 9 profkoersen. In 2022 won ze de Amstel Gold Race en Waalse Pijl en werd ze tweede in de Giro d'Italia Donne na Annemiek van Vleuten. In de Tour van 2022 kwam ze zwaar ten val met meerdere breuken als gevolg. Ze kampte nadien een tijdje met angst om in een peloton te rijden.

Nieuws
  • Cor Vos