🎥 Puck Pieterse degradeert tegenstand in wereldbeker mountainbike Les Gets

Het multitalent demonstreerde drie weken voor de Olympische Spelen haar bloedvorm.

Les Gets

Dit weekend vormde Les Gets, een skioord in de Franse Alpen, het decor van de zesde manche van de UCI Mountain Bike World Series. Spectaculair was de opkomst niet en ook het weer zat niet mee. Heel wat wereldtoppers zoals wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en Loana Lecomte kwamen niet opdagen.

Alle ogen waren dan ook gericht op Puck Pieterse. Ze ging uitstekend van start en rekende al vroeg af met haar concurrentes. Het was het begin van een lange solo. De Europees kampioene had aan de finish veel tijd om te vieren.

Concurrentie op minuten

De Zuid-Afrikaanse Lill Candice finishte tweede, op maar liefst 2'37" van Pieterse. De derde plek is voor Alessandra Keller. De Zwitserse wist vrijdag nog nipt Pieterse te kloppen in de shorttrack (korte wedstrijd van 20 minuten op minder technisch terrein).

De Zweedse Jenny Rissveds bolde als vierde over de streep. Die andere Nederlandse, Anne Terpstra, strandde op een knappe vijfde plek. Beelden van de triomftocht van Pieterse kan u hieronder bekijken.

Ondanks de afwezigheid van enkele wereldtoppers, gaf Pieterse wel haar visitekaartje af in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs. Pieterse is één van de favorieten voor een gouden medaille. Anne Terpstra mag ook mee naar Parijs. Nederland vaardigt geen mannen af.

Nieuws
  • Cor Vos