🎥 Pogacar ziet al plassend collega de gracht induiken, peloton te voet op gravelstrook

Het was één en al chaos in de beginfase van de negende etappe in de Ronde van Frankrijk

Pogacar

De gevreesde graveletappe in de Ronde van Frankrijk heeft al vanaf de beginfase het verhoopte spektakel opgeleverd. Op meer dan 100 kilometer van de finish was het peloton al helemaal in stukken en brokken gescheurd. Klassementsmannen als Primoz Roglic en Juan Ayuso raakten achterop en er vonden enkele incidentjes plaats.

Zo keek Tadej Pogacar even vreemd op toen hij tijdens een sanitaire stop plots een collega de gracht zag induiken. Nicolas Prodhomme (Decathlon-AG2R) had de leider in de Tour wellicht te laat opgemerkt en ging recht op z'n blije bakes.

(Lees verder onder de beelden)

Ook op de gravelstroken ging het mis. Op een gravelstrook op 130 kilometer van Troyes liep het pad omhoog en was de toegangspoort niet breed. Gevolgd: het halve peloton stond te voet!

Dat belooft voor het verdere verloop van de etappe. In totaal staat er 32 kilometer aan onverharde paden op de menu. Maxim Van Gils, Jasper Stuyven, Gianni Vermeersch, Tom Pidcock, Alex Aranburu, Oier Lazkano, Derek Gee, Ben Healy en Neilson Powless rijden in de kopgroep.