Pogacar ergert zich aan tactiek Visma | LAB: 'Vingegaard heeft schrik van mij'

Jonas Vingegaard en zijn ploeg krijgen de volle laag na hun defensieve koersgedrag in de graveletappe.

Pogacar

Spektakel in de Ronde van Frankrijk zondag. Menig wielerliefhebber volgde deze namiddag vanop het puntje van hun zetel de spectaculaire graveletappe op dag negen. Er werd van start tot finish aangevallen en het was één en al chaos.

Zelfs de klassementsmannen zorgen vandaag voor vuurwerk. Of toch bijna, want ééntje wilde er niet meewerken. Toen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar demarreerden, wilde Jonas Vingegaard wel volgen, maar niet overnemen. Het trio liet zich dan maar weer inlopen.

Frustraties

Dat leidde tot ergernis bij Remco Evenepoel, die met het hoofd schudde. Ook Pogacar gaf Visma | Lease a Bike er stevig van langs. "Visma | Lease a Bike keek alleen naar mij, maar daarmee onderschatten ze de anderen", opende de geletruidrager het flashinterview.

"Ik denk dat ze daar later wel eens de rekening voor kunnen gaan betalen. We hadden tijd kunnen nemen en zou het podium kunnen consolideren, maar dat wilden ze niet. Zo leggen ze de nadruk alleen op mij."

'Vingegaard bang'

"Of Vingegaard bang voor mij is? Dat denk ik wel, want anders had hij wel overgenomen en niet alleen op mijn wiel gereden, maar ook op dat van de anderen. Iedereen rijdt zijn eigen koers, dus het stoort mij niet. Ik houd er gewoon van om te koersen met mijn hart en dit was een perfecte dag om dat te doen."

Nieuws
  • Cor Vos