Pogacar complimenteert Evenepoel en waarschuwt Visma | LAB: 'Mentale spelletjes zullen niet werken'

Tadej Pogacar merkt op dat Visma | Lease a Bike vooral op hem, en niet op Remco Evenepoel, focust.

Pogacar

Tadej Pogacar mocht vandaag in de gele trui rusten. De 25-jarige Sloveen leidt het algemene klassement met een voorsprong van 33 seconden op dichtste belager Remco Evenepoel en een voorsprong van 1'15" op titelverdediger Jonas Vingegaard.

Vanuit zijn hotel sprak de tweevoudige Tourwinnaar met de aanwezig pers. Hij strooide met lof naar Remco Evenepoel, uitte zijn onvrede over de tactiek van Visma | Lease a Bike én hij deel ook een waarschuwing uit aan Vingegaard & co.

Meest schrik van Remco

Pogacar en Evenepoel trokken gisteren samen in de aanval in de graveletappe. Vingegaard wilde wel volgen, maar niet meerijden. Dat leidde tot ergernis bij de nummers één en twee van het algemene klassement.

"Het is onze eerste Tour samen, petje af voor Remco", zei Pogacar op de persconferentie. "Het is leuk om tegen hem te koersen. Hij heeft gisteren getoond dat hij agressief durft te koersen. Hij is echt goed en goed in vorm."

Pogacar vermoedt dat Vingegaard veel beter in vorm is dan dat de ploeg doet vermoeden. "Ze probeerden de vorm van Jonas een beetje te downplayen. Maar ik trek me daar niets van aan en focus op mijn benen. Ik ben niet bang van Jonas. Gisteren had ik meer schrik van Remco, maar ik heb van niemand schrik zolang mijn eigen vorm maar goed is."

'Jonas heeft schrik van mij'

"Gisteren heb ik wel gezien dat Jonas eerder schrik had van mij of van anderen. Toen Remco een kloof had, keek Jonas naar mij. Hij focust alleen op mij en heeft wat schrik van mij."

Pogacar waarschuwt Visma | Lease a Bike dat ze geen tijd moeten verspillen aan mentale spelletjes. "Als ze me mentaal proberen te raken, dan kan ik zeggen: dat lukt niet. Ze rijden tegen mij, maar dat ben ik gewoon, dat was de voorbije Tours ook het geval. Ik focus op mezelf."

Nieuws
  • Cor Vos