🎥 Spektakel in rit 10 van de Tour! Nieuw duel Pogacar en Vingegaard... in het water

Een bijzonder traag openingsuur, maar dan toch spektakel dankzij de Franse regie van de Tour de France! 

Pogacar Vingegaard Tour

Opnieuw een vlakke etappe en opnieuw geen animo voor de vroege vlucht. Dat hebben we eerder gezien deze Tour. De Franse regie moest dus op zoek naar een andere manier om de tv-kijker te vermaken. En dat is gelukt!

Zwanenmeer

Terwijl het peloton voortkabbelde, ging de cameraman in de helikopter op zoek naar mooie plaatje in de omgeving van startplaats Orléans. Op een bepaald moment zoomde de camera in op een groot meer, waar middenin twee zwanen peddelde.

De Franse regie had duidelijk de lolbroek aangetrokken deze ochtend, want het zag deze kans schoon om er een nieuw duel tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard te maken. De regie plakte de namen van de Sloveen en de Deen op de zwanen, met een déja vu van het koersbeeld in de gravelrit tot gevolg.

Wandeletappe of waaiers?

De tiende etappe van Orléans naar Saint-Amand-Montrond lijkt een behoorlijk saaie te gaan worden. Pas na een uur koers werd er aangevallen, waardoor we de eerste zestig minuten naar een wandeletappe hebben gekeken.

Bovendien lijkt er te weinig wind te staan om van een serieuze waaieretappe te gaan spreken in de aanstaande finale. De kans is groot dat het een lange, rustige wandeletappe blijft waarna we gaan sprinten in de geboortestad van Julian Alaphilippe.