🎥 Opnieuw ophef over sprintgedrag Philipsen nadat Girmay bijna ten val komt in tussensprint

Jasper Philipsen wordt voor de zoveelste keer in deze Tour bekritiseerd omwille van zijn gevaarlijk rijgedrag. 

Philipsen

In de vlakke 10e etappe van de Ronde van Frankrijk vielen er onderweg punten te rapen voor het puntenklassement. Jasper Philipsen knalde naar de volle buit, maar er ontstond opnieuw commotie over zijn gedrag tijdens de sprint.

Philipsen week namelijk af van zijn lijn en reed zo bijna Biniam Girmay in de dranghekken. De Eritreër slaagde er ternauwernood in recht te blijven, maar maakte geen misbaar. Op sociale media kreeg Philipsen wel de volle laag. Oordeel vooral zelf in onderstaande beelden...

Het is lang niet de eerste keer dat Philipsen tijdens deze Tour felle kritiek te verwerken krijgt omwille van zijn gedrag tijdens de sprints. De 26-jarige Belg week in deze Tour en ook tijdens de Tour van vorig jaar vaak van zijn lijn af en bracht op die manier collega-renners in gevaar.

In de etappe naar Dijon kwam het tot een kookpunt. Philipsen dwong Van Aert in de dranghekken, waardoor die vol in de remmen moest. De jury declasseerde hem. Philipsen ging na de finish (en in de bus) stevig aan het vloeken. Dat hij nog geen rit won en de groene trui mag vergeten, zat daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Excuses

"Ik werd opnieuw ingesloten door Jasper Philipsen. Dat is een slechte gewoonte van hem", zei Van Aert over het incident. "k zou wel kwaad zijn als er geen sancties zouden volgen. Hij hoeft voor mij niet uit de wedstrijd gezet worden, maar een declassering is wel op zijn plaats."

Nadat Philipsen wat gekalmeerd was, sloeg hij mea culpa. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan Wout van Aert", schreef de topsprinter op Instagram. "Ik probeerde niet bewust om hem in te sluiten of om hem in de hekken te duwen. Net als iedere sprinter ben ik enorm competitief en wil ik elke sprintersrit winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van andere renners."