Wout van Aert eerlijk over 'koele' relatie met Philipsen: 'Heb geprobeerd hem te spreken, maar daar had hij duidelijk geen zin in'

Het akkefietje tussen Jasper Philipsen en Wout van Aert blijft doorsudderen. 

Aert

In de zesde etappe naar Dijon werd de sprinter van Alpecin-Deceuninck gedeclasseerd nadat hij Wout van Aert bijna de hekken inreed. De ochtend van die rit werd Philipsen al gewaarschuwd door de jury, omdat hij in de vijfde rit ook al een gevaarlijke manoeuvre had gemaakt in volle sprint.

Een dag na de sprint in etappe zes kwamen excuses van Philipsen, die zich op Instagram richtte tot Van Aert. "Natuurlijk ben ik extreem teleurgesteld met de declassering na een hectische sprint. Ik wil me excuseren bij Wout van Aert. Ik wilde hem absoluut niet insluiten of expres de hekken inrijden", schreef Philipsen.

Niet iedereen geloofde in de oprechtheid van de excuses van de Belg. Zo vertelde Thomas Dekker in Live Slow, Ride Fast dat de excuses niet oprecht aanvoelden. "Het is zo niet gemeend. Dat maakt ook niet uit, want ik denk heus niet dat er kwaad achter zit."

Het Laatste Nieuws schrijft dat de relatie tussen beiden ernstig verkoeld is sindsdien. Na de ritzege van Philipsen werd Van Aert nog eens gevraagd naar de relatie met de topsprinter.

Excuses

"Ik heb de excuses van Jasper gelezen op Instagram", vertelde de kopman van Team Visma | Lease a Bike na afloop van de tiende etappe. "Tot op heden heb ik geen persoonlijke excuses ontvangen." Als hem gevraagd wordt naar de relatie met Philipsen reageert hij duidelijk: "Best koel."

Dat heeft er ook mee te maken dat Van Aert een en ander wilde uitpraten met Philipsen. "Ik heb zaterdag geprobeerd om hem te spreken. Daar had Jasper duidelijk geen zin in. In zijn plaats had ik het anders gedaan."

Over de tiende etappe was Van Aert ook niet te spreken. Er gebeurde immers bar weinig. "Rit drie naar Turijn was ook al zo'n dag. Ik vraag me af waarom de Tour die etappes er nog tussen steekt. Hier wordt niemand blij van."