Remco Evenepoel tevreden met derde plek in bergrit: 'De Tour is verre van gedaan!'

Remco Evenepoel ziet zijn achterstand op leider Tadej Pogacar met 25 seconden stijgen. 

Evenepoel

Dat belooft voor de Alpen en de Pyreneeën! Op dag 11 in de Ronde van Frankrijk genoot menig wielerliefhebber van een knotsgekke bergetappe in het Centraal Massief. Tadej Pogacar gooide al vroeg de knuppel in het hoenderhok, maar in Le Lioran werd hij op de streep geklopt door Jonas Vingegaard.

Remco Evenepoel kon de twee kemphanen bergop niet meester, maar wist wel knap stand te houden. De wittetruidrager was 'best of the rest' door als derde te finishen op 25 seconden. Daar is hij best wel tevreden mee.

Tevreden

"De Tour is verre van gedaan", opende de 24-jarige kopman van Soudal Quick-Step het interview met VTM. "Ik ben tevreden. Het was een heel lange finale en ik verlies maar 25 seconden."

Op de verschroeiende aanval van Pogacar had hij geen antwoord. "Zijn aanval was te agressief, maar nadien liep hij niet meer uit. Hij stagneerde een beetje, niet zoals hij in de Giro soms deed."

"Voor mij was het zelfs geen vraag of ik hem zou volgen, ik had net ook zelf een kopbeurt afgeleverd. Ik koos mijn eigen tempo, bergop en bergaf. En ik vond van mezelf dat ik vrij snel ging in de afdaling, maar die mannen achter mij kwamen als gekken naar beneden. Misschien had ik niet het beste gevoel vandaag, dan had ik wellicht kunnen reageren op die twee."

Val Roglic

In de afdaling richting finishplaats Le Lioran zag Evenepoel zijn compagnon Roglic ten val komen. De Sloveen verloor hierdoor een halve minuut op Evenepoel. De jury zette hen echter in dezelfde tijd omdat de aankomst bergop lag en de val minder dan drie kilometer van de finish plaatsvond.

Evenepoel maakt zich er niet druk om. "Ik kende de regel op voorhand, dat moet je accepteren. Daarvoor geldt net de regel van de drie kilometer. Daar heb ik geen problemen mee."

Nieuws
  • Cor Vos