Wout van Aert krijgt verdict te horen na val: 'Ik probeer donderdag te starten'

Wout van Aert zal de Ronde van Frankrijk, met de nodige blessures, vervolgen.

Van Aert

Wout van Aert is tijdens de bergetappe in het Centraal Massief voor de tweede keer in deze Tour ten val gekomen. Hij nam iets te gretig een bocht toen hij aan kop van het peloton sleurde. Van Aert ging nog vol in de remmen, maar knalde tegen een vangrail.

Op het eerste zicht leek de schade mee te vallen. Van Aert bloedde aan zijn linkerarm en knie, maar kon zijn weg vervolgen. Na de finish in Le Lioran ging hij voor de zekerheid toch maar even de afdeling radiologie van het dichtstbijzijnde ziekenhuis opzoeken.

Daar kreeg Van Aert van de artsen vooral goed nieuws te horen. "Ik heb niks gebroken”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Ze zeiden dat ik goed gevallen was, maar dat wist ik al. Ik kan verder."

Diepe wond

"Het was vooral een scan om uit te sluiten dat er zeker niets fout was omdat ik toch veel pijn had aan mijn arm. Maar blijkbaar is het toch gewoon de diepe wonde waar ik veel last van heb. Dat zal ook weer even tijd vragen, maar ik kan wel verder."

Van Aert is niet van plan om naar huis te gaan. "Ja, ik wil morgen proberen starten. Ik heb de rit kunnen uitrijden. Enkel bij het afdalen en bij het ‘opbotsen’ had ik pijn. Maar ik voelde wel dat ik gewoon fietsen. We zullen zien hoe het morgen gaat."

Verkeerde inschatting

Wat er precies is misgelopen? "Ik probeer Jonas en de mannen te positioneren richting de eerste steile klim. En ik schat de bocht volledig verkeerd in. Ik ging er veel te snel in en kon niet meer tijdig remmen. Toen lag ik er voordat ik het wist.”

Nieuws
  • Cor Vos