Dieven slaan toe bij TotalEnergies in Tour, schade geschat op 150.000 euro

De vloot van de Franse ploeg telt sinds donderdagochtend 11 dure fietsten minder. 

TotalEnergies

Even schrikken voor de mecaniciens van TotalEnergies deze ochtend. In de nacht van woensdag op donderdag is de Franse ploeg namelijk het slachtoffer geworden van een grote fietsdiefstal. Dieven zijn er vandoor gegaan met maar liefst 11 fietsen en ook gereedschapskisten.

De waarde van de gestolen waar wordt geschat op 150.000 euro. "We weten ook niet hoe het gebeurd is", zegt Steff Cras aan Sporza. "Ze hebben onze vrachtwagen opengebroken en er zijn 11 fietsen weg."

"Het zijn gewone fietsen. Bij mij gaat het om mijn derde reservefiets. Ik mag dus van geluk spreken, maar bij sommige ploegmaats is het jammer dat hun eerste fiets gestolen is."

Anthony Turgis, winnaar van de graveletappe, heeft zelfs geen reservefiets meer. "Morgen brengt men nieuwe frames naar de Tour. Onze service course is gelukkig niet zo ver." De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Niet eerste keer

Fietsdiefstallen in het peloton zijn niet nieuw. Vorig jaar moest Baloise Trek Lions, de ploeg van Sven Nys, de Ronde van België noodgedwongen verlaten nadat hun fietsen gestolen werden. In dezelfde nacht werd Euskaltel-Euskadi in de Ronde van Slovenië beroofd van al hun fietsen.

Afgelopen voorjaar wist Sonny Colbrelli de avond voor Milaan-San Remo een diefstal bij Bahrain-Victorious te voorkomen. De Italiaanse ex-prof, die tegenwoordig als verzorger bij de ploeg werkt, ging zelf achter de dieven lopen.

Nieuws
  • Cor Vos