Specialized maakt voor alle profteams die ze sponsoren fietsen in speciale kleurstellingen (en Alaphlippe en Sagan krijgen helemaal speciale fietsen)

QuickStep, SD Worx, TotalEnergies en BORA allemaal een ander kleurtje zodat het goed past bij het tenue. Hieronder zie je op wat voor prachtige fietsen ze rijden. En voor Alaphilippe en Peter Sagan staat er helemaal wat fraais klaar...

s-works

De World Tour-teams rijden natuurlijk op technisch gebied op state-of-the-art-fietsen. Maar de afgelopen jaren is het een trend dat ook het spuitwerk van alle World Tour-teams customized is, zodat de fietsen bij de tenues van de ploegen passen.

Geen situaties meer zoals bij Jumbo-Visma dus, die lange tijd op de op zich prachtige celeste Bianchi reden, die tochwel behoorlijk vloekte bij het geelzwarte tenue van de Nederlandse ploeg.

Ook Specialized (S-Works) geeft de fietsen (op de afbeeldingen zie je steeds de Tarmac SL7) een apart kleurendesign mee en dat heeft nogal wat voeten in aarde voor de Amerikaanse fietsenproducent, want met QuickStep-Alpha Vinyl, TotalEnergies en BORA-hansgrohe bij de mannen en SD Worx bij de vrouwen is het merk maar liefst op vier verschillende fronten actief op het hoogste niveau.

Komt nog bij dat ze voor wereldkampioen Julian Alpahilippe en Slowaaks kampioen Peter Sagan aparte kleurstellingen ontwierpen. Hieronder zie je de verschillende ontwerpen, die passen bij de tenues (dus ook bij het nieuwe tenue van BORA, dat wij niet bepaald een vooruitgang vinden...

QuickStep-Alpha Vinyl

De fiets van Fabio Jakobsen. | Beeld: Specialized

Julian Alaphilippe

De regenboogfiets van Julian Alaphilippe. | Beeld: Specialized

SD Worx

De fiets van Demi Vollering en de andere Nederlandse vrouwen bij SD Worx. | Beeld: Specialized

BORA-hansgrohe

De fiets van Wilco Kelderman, Ide Schelling en Danny van Poppel | Beeld: Specialized

TotalEnergies

De fiets waarop Niki Terpstra gaat rijden | Beeld: Specialized

Peter Sagan

De speciale fiets voor Peter Sagan. | Beeld: Specialized

Overigens is het tenue dat TotalEnergies bij de fietsen zal gaan dragen nog niet bekend. Maar rood lijkt het dus in ieder geval (net als vorig jaar) te worden. Toen zaten er ook witte en blauwe accenten in. Nu misschien wat donkerder?

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Materiaal
  • Specialized